Op vakantie in tijden van corona: dit moet u weten | Veldhuis Advies

Op vakantie in tijden van corona: dit moet u weten

Filter

Op vakantie in tijden van corona: dit moet u weten

Corona heeft de wereld op zijn kop gezet. Verschillende landen hebben hun grenzen gesloten of buitenlanders verplicht om eerst twee weken in quarantaine te gaan. Ook heerst in veel landen nog code oranje en ook binnen Nederland gelden er regels in vakantieparken en op toeristische plekken. De zomervakantie van 2020 zal er dan ongetwijfeld anders uit gaan zien. Wat zijn uw mogelijkheden en wat is verzekeringstechnisch verstandig om te doen?

Ik wil een reeds geboekte reis naar het buitenland annuleren

Heeft u vóór 15 maart een reis geboekt naar het buitenland en wilt u deze vanwege corona annuleren? Informeer dan goed bij uw reisorganisatie naar de mogelijkheden hiervoor. In sommige gevallen krijgt u de reissom teruggeboekt of zijn er versoepelde annuleringsvoorwaarden. Slechts enkele geselecteerde verzekeraars dekken de annuleringskosten onder een allrisk annuleringsverzekering. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar of adviseur.

Ik wil nu een reis gaan boeken voor deze zomer

Nu Nederland met versoepelingen uit de intelligente lockdown probeert te komen, beginnen mensen voorzichtig weer na te denken over het boeken van een zomervakantie. Maar overweeg eerst goed of u dit risico wel wilt nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de voorwaarden van de reisorganisatie om te zien in welke gevallen u kunt annuleren of omboeken en tot welk bedrag u de reissom bij annulering eventueel terugkrijgt.

Ook wanneer u nu bij het boeken van uw reis een annuleringsverzekering afsluit, kunt u hier geen aanspraak op maken wanneer u uw reis alsnog wilt annuleren vanwege corona. De meeste verzekeraars hebben de voorwaarden namelijk aangepast zodat pandemieën geen geldige reden van annuleren meer zijn. Zeker ook omdat het corona virus al heerste op het moment van boeken.

Krijgt u zelf corona en kunt u daarom niet op vakantie? In veel gevallen wordt dit wel gedekt onder de annuleringsverzekering, mits er sprake is van een ernstige ziekte. Dit wordt dan per geval beoordeeld door de verzekeraar.

Ik wil binnen Nederland op vakantie gaan

Veel Nederlanders kiezen ervoor om vakantie in het eigen land te boeken. In Nederland hebben we immers ook een prachtige kust, kunnen we weer genieten van de horeca en zijn vakantieparken en campings weer open. Echter mogen zij niet altijd alle faciliteiten weer volledig openstellen. Houd hier dan ook rekening mee. Ook met een annuleringsverzekering bij een reis binnen Nederland gelden coronamaatregelen en -beperkingen niet als geldige reden om te annuleren.

Ik wil aan woningruil doen met kennissen

Woningruil neemt toe in populariteit. Even in andermans huis, in een andere omgeving: voor velen een prima alternatief voor een vakantie. Het is wel belangrijk dat u uw verzekeraar op de hoogte stelt van deze plannen. Wanneer u tijdelijke woningruil doet met een andere particulier, dan is schade aan de woning meestal gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering.

In sommige situaties wordt het ruilen van een huis echter gezien als verhuur. In dat geval wordt uw huis op een andere manier dan alleen privé gebruikt, wat grote gevolgen kan hebben voor de opstal- en inboedelverzekering. In het geval van schade krijgt u dan mogelijk niet uitgekeerd. Wij adviseren u daarom om dit vooraf bij uw adviseur of verzekeraar te melden.

Ik wil mijn woning aanbieden op AirBNB

Kiest u ervoor om uw woning aan te bieden op AirBNB, terwijl u zelf op vakantie bent of in andermans AirBNB verblijft? Ook dan is het van belang dat u contact opneemt met uw verzekeraar. Uw huidige verzekering zal dan ook aangepast moeten worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het buitenshuis verblijven tijdens deze zomer? Of over uw geboekte reis? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via particulieren@veldhuisadvies.nl of door te bellen naar 0578 – 699 799. Wij helpen u graag.

Stefan Brouwer
Verzekeringsadviseur zakelijk en privé
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld