Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje | Veldhuis Advies

Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje

Filter

Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje

Financieel adviseur Zwolle

Een vakantie naar een zonnig land gepland? Bij de meeste mensen staat ‘vakantie’ gelijk aan zon, zee en gezelligheid. Lange zomeravonden op het terras of gemoedelijk slenteren door authentieke straatjes. Tót het moment dat het misgaat. Zo verstapte een man zich tijdens zijn vakantie dusdanig dat een bezoek aan de plaatselijke EHBO-post niet afdoende was: de daaropvolgende dag stond volledig in het teken van foto’s, onderzoeken en behandeling in het ziekenhuis. Zijn haastig ingeseinde zorgverzekering weigerde echter de te verwachten kosten te betalen. Gelukkig voor onze klant bood de reisverzekering direct uitkomst. Via de alarmcentrale van de reisverzekeraar werd nog diezelfde dag een zogenoemde garantieverklaring aan het (Spaanse) ziekenhuis gemaild, zodat hij geholpen kon worden zonder zich zorgen te maken om de uiteindelijke rekening.

Tip 1: Reisverzekering met dekking voor medische kosten

De moraal van dit verhaal? Ga nooit op reis zonder een reisverzekering waarin ook geneeskundige kosten gedekt zijn, ook al heeft u een (aanvullende) zorgverzekering. Mocht er in het buitenland iets gebeuren waardoor u medische hulp nodig heeft, dan loopt u het risico dat uw zorgverzekering deze kosten niet of slechts ten dele vergoedt: bijvoorbeeld omdat de tarieven te hoog zijn, omdat het ziekenhuis niet akkoord bevonden werd of omdat er naar de maatstaven van de Nederlandse zorgverzekeraar geen medische noodzaak was. Gesteggel waar u niet op zit te wachten, zeker niet als u met pijn en ongemak in een vreemd land in het ziekenhuis ligt! Zorg dus dat uw reisverzekering op orde is vóórdat u naar de zon afreist en houd het polisnummer, de naam van de verzekeraar en het alarmnummer altijd bij de hand.

Gaat u niet alleen voor de zon en de gezelligheid op reis, maar beoefent u ter plaatse een bijzondere of gevaarlijke sport (zoals skiën, bergbeklimmen of raften)? Controleer dan of deze risico’s ook gedekt zijn op uw reisverzekering. Bij deze risico’s heeft u vaak een uitgebreidere dekking nodig. Het is belangrijk dat u dit doet vóórdat u vertrekt: onze adviseurs kunnen dan uw huidige dekking beoordelen en als dat nodig is, tijdig op zoek gaan naar de juiste dekking voor uw situatie.

Tip 2: Met de auto op pad? Neem een creditcard mee!

Wanneer er onverhoopt iets met uw wagen aan de hand blijkt te zijn en u vervangend vervoer nodig heeft, dan dient u bij het autoverhuurbedrijf altijd een creditcard te kunnen tonen om de auto mee te krijgen. Dit geldt ook wanneer u recht heeft op vervangend vervoer na bemiddeling door de alarmcentrale.

En kijk naast de bandenspanning en de verlichting ook meteen even uw dekking voor pechhulp na. Pech kan bijvoorbeeld gepaard gaan met extra verblijfskosten. Maar al te vaak is de pechhulp gespreid gedekt door de autopolis, de reispolis, een eventuele caravanpolis en/of uw lidmaatschap van de ANWB. Onze adviseurs controleren uw dekking voor pechhulp graag op hiaten en/of overlap, zodat u onbezorgd op vakantie kunt.

Een goede reis gewenst!

Bert Sluijer
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Bert Sluijer werkt ruim 20 jaar als schadebehandelaar. Mensen helpen en ontzorgen wanneer ze schade hebben, ziet hij als het belangrijkste onderdeel van zijn werk.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld