Al na één jaar ondernemen een NHG-hypotheek | Veldhuis Advies

Al na één jaar ondernemen een NHG-hypotheek

Filter

Al na één jaar ondernemen een NHG-hypotheek

Ondernemers die langer dan een jaar actief zijn en een hypotheek willen sluiten met Nationale Hypotheek Garantie moeten vanaf 1 januari 2019 hun inkomen vast laten stellen door een onafhankelijk rekenexpert. De Inkomensverklaring Ondernemer, nu nog een pilot van NHG, wordt in het nieuwe jaar verplicht.

Niet na 3 jaar, maar na 1 jaar ondernemen al in aanmerking voor NHG-hypotheek

NHG startte twee jaar gleden een pilot waarbij ondernemers hun inkomen kunnen laten bepalen op basis van verdiencapaciteit. In eerste instantie konden alleen zzp’ers gebruikmaken van die regeling. Sinds deze zomer staat hij ook open voor andere ondernemersvormen. Hierdoor hoeven ondernemers niet langer minstens drie jaar actief te zijn om in aanmerking te komen voor een NHG-hypotheek. Met de Inkomensverklaring Ondernemer kunnen ze na 12 maanden al een hypotheek met garantie aanvragen.

Vier rekenexperts die inkomens ondernemers kunnen accrediteren

De pilot loopt eind deze maand af. Vanaf 1 januari wordt de Inkomensverklaring Ondernemer verplicht voor alle ondernemersvormen die een NHG-hypotheek aanvragen. Nationale Hypotheek Garantie heeft vier onafhankelijke rekenexperts geaccrediteerd om de inkomens van ondernemers te bepalen. Dit zijn Overviewz (Barneveld), Pentrax Advies (Nijmegen), Raadhuys (Den Haag) en Zakelijk Inkomen (Nieuwegein, per 1 februari 2019).

Inkomensverklaring verplicht voor iedere ondernemer, ook bij langer dan drie jaar actief

Inmiddels bieden 19 geldverstrekkers de NHG-hypotheek met Inkomensverklaring Ondernemers aan. Ondernemers die langer dan drie jaar actief zijn, kunnen nu nog een lening met Nationale Hypotheek Garantie aanvragen zonder deze verklaring. Zij konden volstaan met hun IB-aangiftes van de afgelopen drie jaar. Dat verandert per 1 januari. De Inkomensverklaring Ondernemers geldt dan voor iedere ondernemer, ook diegenen die al langer dan drie jaar een bedrijf runnen.

Wilt u een hypotheek afsluiten met NHG-garantie?

Lees hier wat u maximaal kunt lenen met een NHG-hypotheek.
Neem gerust contact met ons op om een hypotheek-berekening te maken via hypotheek@veldhuisadvies.nl of tel. 0578-211000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld