30% meer aanrijdingen na zomervakantie | Veldhuis Advies

30% meer aanrijdingen na zomervakantie

Filter

30% meer aanrijdingen na zomervakantie

Aanrijdingen auto voetganger

Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) die het hele jaar de schadeclaims van automobilisten als gevolg van aanrijdingen bijhouden.

Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals naar schoolgaande kinderen.

“We constateren een opvallende piek in het aantal aanrijdingen vlak na de zomervakantie wanneer kinderen weer naar school gaan,” aldus algemeen directeur Richard Weurding. In de weken na de zomervakantie steeg in 2015 het aantal schadeclaims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser van gemiddeld 211 naar 280 per week. “Deze stijging verdient aandacht, het gaat immers om de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen,” aldus Weurding.

De scholen zijn weer begonnen

Samen met Veilig Verkeer Nederland, die vandaag start met ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne, vraagt het Verbond aandacht voor de kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. “Na de zomervakantie zijn er ieder jaar weer veel nieuwe kinderen op de schoolroute. Automobilisten moeten na de zomervakantie altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers”, aldus Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland.

Safety Deals

Verzekeraars zetten zich al langer in voor verkeersveiligheid. Het Verbond heeft verschillende Safety Deals met partners, zoals Veilig Verkeer Nederland, gesloten om kwetsbare verkeersdeelnemers bewust te maken van risico’s. Daarnaast maken verzekeraars zich sterk voor het registeren van elke aanrijding in Nederland.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld