Maken innovaties een motorverzekering duurder? | Veldhuis Advies

Maken innovaties een motorverzekering duurder?

Filter

Maken innovaties een motorverzekering duurder?

Home Motor MAG

De ontwikkelingen op het gebied van motorrijtuigen staan niet stil. Een niet te stuiten ontwikkeling is bijvoorbeeld de zelfrijdende motorfiets. Een andere innovatie is de volledig elektrisch aangedreven motorfiets. Hebben dergelijke ontwikkelingen invloed op het verzekeren van de motorfiets? Interessante vragen om verder toe te lichten.

Zelfrijdende motorfietsen brengen verzekeraars in een moeilijke positie. De vraag is namelijk of je als “bestuurder” aansprakelijk te stellen bent voor schade ontstaan door jouw motor. Je zit namelijk wel op de motor, maar je rijdt niet zelf. De bestuurder is eigenlijk eerder een passagier op de eigen motor. Een elektrisch aangedreven motorfiets brengt op het eerste oog niet veel veranderingen mee voor verzekeraars, maar hoe zit het met de hoogte van de premie en de kans op schade?

Hoe moet je de zelfrijdende motorfiets verzekeren?

Je zou kunnen zeggen dat je de motor niet meer hoeft te verzekeren. Bij een ongeval is de fabrikant van de motor of van de computerapparatuur aansprakelijk voor de fout. Een ongeval veroorzaakt door de motor zelf is jou als eigenaar niet aan te rekenen. Jij staat namelijk niet garant voor de kwaliteit van het computersysteem in de motorfiets. De zelfrijdende motorfiets ligt nog ver in de toekomst. De ontwikkelingen in de autobranche gaan in dit opzicht sneller. In Nederland is het nog niet toegestaan om een zelfrijdende auto over de wegen te sturen. Hoe het verzekeringstechnisch gaat worden in de toekomst is daarom ook nog afwachten.

Welke invloed heeft de elektrische motorfiets op het verzekeren?

Het is nog maar de vraag of de elektrische motorfiets een doorslaand succes gaat worden. Voor veel motorrijders zal het afbreuk doen aan de beleving van het motorrijden. Een groot nadeel van het elektrisch rijden zijn de hoge kosten die er (nu nog) aan verbonden zijn. Brandstof wordt inderdaad goedkoper, maar de kosten per kilometer gaan omhoog. Dit komt door de hoge aanschafprijs, hogere onderhoudskosten en de hogere premie voor de verzekering. Bij een WA casco verzekerde motorfiets is de premie sterk afhankelijk van de cataloguswaarde van de motorfiets. Voor het verzekeren is het daarnaast een nadeel dat de elektrisch voortgedreven motorrijtuigen te stil zijn. Een stille motor geeft een grotere kans op een ongeval. Motorfietsen worden eerder over het hoofd gezien.

MAG-verzekeringen houdt de premies scherp

Ook met moderne innovaties is het belangrijk om de premie voor de motorverzekering betaalbaar te houden. MAG-verzekeringen biedt u goede polisvoorwaarden en een premie waar een sterke korting op zit. Wat dacht u van een standaarddekking voor uw helm, kleding en schoenen? Ook wanneer u uitsluitend de WA-dekking nodig hebt. Als lid kunt u profiteren van een interessante collectiviteitskorting. Er geldt zelfs een extra korting als u schadevrije jaren hebt opgebouwd in een autoverzekering!

Lees meer over MAG-verzekeringen

Als u vragen heeft over onze goedkope motorverzekering, neem dan gerust contact met ons op via tel. 0578 – 699 799 of via particulieren@veldhuisadvies.nl!

Hendri Bastiaan
Acceptant Veldhuis Verzekeringen
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld