Letsel door aanrijding; de motorverzekering helpt! | Veldhuis Advies

Letsel door aanrijding; de motorverzekering helpt!

Filter

Letsel door aanrijding; de motorverzekering helpt!

U staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil (en gelukkig maar), maar ook op de motor zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo werd een onfortuinlijke motorrijder onlangs van achteren aangereden door een automobilist. Deze automobilist meende dat de schuld van het ongeval bij de motorrijder lag, omdat deze zonder noodzaak gestopt zou zijn. Wat was het geval? De motorrijder was gestopt voor een tijdelijk verkeerslicht. Dat verkeerslicht stond weliswaar op rood, maar omdat het geen officieel verkeerslicht betrof vond de automobilist dat het niet noodzakelijk was om te stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ernstig letsel opliep.

Afhandeling door MAG Verzekeringen

Niet alleen de motorrijder zelf liep omvangrijke schade op, ook de motor raakte ernstig beschadigd. In tegenstelling tot een mensenleven is een motor gelukkig vervangbaar, maar daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Dankzij de allrisk verzekering komt deze schade -waarvan de exacte hoogte wordt vastgesteld door een expert- in aanmerking voor vergoeding. En daarnaast wordt ook de schade aan zijn helm, kleding en bagage vergoed op zijn MAG-polis.

De motorrijder had daarbij ook een opzittendenverzekering afgesloten. Hiermee krijgt hij de financiële schade als gevolg van het letsel vergoed. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde medische kosten die zijn zorgverzekering niet vergoedt, of kosten om de woning aan te passen bij blijvende invaliditeit.

Tegenpartij is aansprakelijk

In het geval van deze onfortuinlijke motorrijder zal MAG Verzekeringen de kosten verhalen op de automobilist die de motorrijder aanreed. Het remmen voor een verkeerslicht is immers een verkeersnoodzakelijke handeling, ook als het een tijdelijk verkeerslicht betreft. Hierdoor is de automobilist aansprakelijk voor de schade die de motorrijder lijdt.

Rechtsbijstand en letselschade

Naast de allrisk verzekering met opzittendendekking, had de motorrijder ook verkeersrechtsbijstand aanvullend bij ons verzekerd. Met deze dekking geven we juridische ondersteuning bij verkeersconflicten. Zo probeerde de automobilist de schuld onterecht in de schoenen van de motorrijder te schuiven.

Ook kunnen we de schade die niet standaard onder de dekking van de motorverzekering valt, zoals smartengeld, verhalen op de tegenpartij. En we hebben de motorrijder geïnformeerd over de mogelijkheid om een letselschadebureau in te schakelen. Zo’n bureau geeft ook juridische hulp, maar is meer gespecialiseerd in (complexe) letselzaken.

Meerwaarde van de uitgebreide verzekering

Dat de motorrijder uitgebreid verzekerd is, is in deze situatie een geluk bij een ongeluk. Was hij alleen WA-verzekerd, of had hij geen verkeersrechtsbijstandsverzekering, dan zou hij zelf alles moeten regelen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Nu hebben wij op basis van het schadeformulier alles voor hem in gang kunnen zetten. Hierdoor kon de schade sneller worden afgehandeld. En kon de motorrijder zich focussen op zijn herstel.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op via info@mag-verzekeringen.nl of bel 0578-200154. Wij helpen u graag.

Ilona Rijnbout
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld