Kind als bestuurder vaak niet gedekt op autoverzekering ouder | Veldhuis Advies

Kind als bestuurder vaak niet gedekt op autoverzekering ouder

Filter

Kind als bestuurder vaak niet gedekt op autoverzekering ouder

Head auto ongeluk

1 op 7 autoschadeclaims niet afkomstig van hoofdbestuurder

Van alle autoschadeclaims wordt 14,9% gedaan door een niet-regelmatige bestuurder. Dat blijkt uit onderzoek van schadeverzekeraar Lancyr naar ruim 11.000 schadeclaims van de afgelopen drie jaar. Van de claims die niet door de hoofdbestuurder werden ingediend, werd twee derde wel gedaan door iemand met dezelfde achternaam. Volgens Lancyr kan dit de partner zijn, maar gaat het in veel gevallen ook om kinderen van de hoofdbestuurder.

Premie drukken door schadevrije jaren ouder te gebruiken

Iets meer dan 37% van de niet-regelmatige bestuurders die schade rijdt, is jonger dan 30. Voor Lancyr een aanwijzing dat jongeren de premie proberen te drukken door hun auto te verzekeren op naam van hun ouders. “Ook jongeren zullen vroeg of laat moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren, dus het is nog maar de vraag in hoeverre zij echt geholpen zijn met een lagere premie op deze manier’’, zegt Alison Wester van de verzekeraar.

Niet alle schademeldingen van jongeren zijn van autobezitters. In de cijfers zitten ook kinderen die de auto van hun ouders hebben geleend.

Lancyr past polisvoorwaarden aan

Lancyr heeft naar aanleiding van het onderzoek de polisvoorwaarden aangepast. Sinds deze maand zijn schades veroorzaakt door iemand anders dan de hoofdbestuurder of diens partner, die op hetzelfde adres woont, uitgesloten van dekking als op het moment van de gebeurtenis het kenteken van de auto niet op naam staat van de verzekeringnemer of partner. De verzekeraar checkt bij een schadeclaim daarvoor de gegevens bij het RDW.

Benieuwd hoe u verzekerd bent?

Weet u wat u vergoed krijgt wanneer iemand anders dan de regelmatig bestuurder schade maakt bij gebruik van uw auto? Een eenzijdige schade (bijv. blikschade door raken van een paaltje) is vaak snel opgelost, maar wat gebeurt er als u verwikkeld raakt bij een ongeval met letselschade? Wie draait er dan voor de schade op?

Neem gerust contact met ons op als u wilt weten hoe u, uw partner of uw kinderen verzekerd zijn! Bel 0578-699799 of mail naar particulieren@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld