Kies de juiste verzuimverzekering in 4 stappen | Veldhuis Advies

Kies de juiste verzuimverzekering in 4 stappen

Filter

Kies de juiste verzuimverzekering in 4 stappen

Head advies

Een passende verzuimverzekering voor uw onderneming kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er zijn namelijk heel veel zaken om op te letten en een besluit over te nemen. Dat is de reden dat het afsluiten van een verzuimverzekering meestal gepaard gaat met een goed advies. Om u goed voor te bereiden op dit adviesgesprek en om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat u wilt verzekeren.

1. Welke verzuimrisico’s wilt en kunt u lopen?

Zieke medewerkers hebben gevolgen voor uw onderneming. Dit risico kunt u deels of helemaal dekken, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s u kunt lopen. Kijk bijvoorbeeld wat uw inkomsten zijn en wat de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering is. Misschien heeft u een (grote) financiële buffer, is er wel of geen vervanging nodig en wat kunt u daar aan kwijt zijn?

2. Hoe wilt u verzekerd zijn?

Er zijn vele variaties mogelijkheden. Door de vele mogelijkheden per voorwaarde kan deze verzekering naar keuze worden samengesteld en is er niet één algemeen advies te geven.

3. Welke verzekeraar past bij u?

Wanneer u heeft bepaald hoe en waarvoor u zich wilt verzekeren, is het vervolgens belangrijk om te kijken waar u uw verzekering wilt afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan uw eisen en wensen? Heeft de verzekeraar zijn zaken op orde? Levert hij de polis snel en foutloos? Hoe handelt hij als er schade is? Keert hij makkelijk uit? Of juist niet? En natuurlijk: is de prijs goed?

4. Welk onderhoud wilt u voor uw verzekering?

Het is verstandig om periodiek te laten controleren of uw verzuimverzekering nog aansluit bij de huidige situatie. Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop u uw verzekering kunt aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of uw verzekering en de keuzes die u eerder heeft gemaakt nog bij de actuele situatie passen en bespreek met onze adviseur hoe deze beter zouden kunnen aansluiten.

Laat u adviseren

Onze adviseurs denken graag met u mee. Omdat er zo veel factoren zijn waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzuimverzekering voor uw onderneming brengen wij graag de risico’s voor uw specifieke situatie in kaart. Neem contact met ons op via tel. (0578) 699 789 of via bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld