Kerstpakketten belasting? Opgepast! | Veldhuis Advies

Kerstpakketten belasting? Opgepast!

Filter

Kerstpakketten belasting? Opgepast!

Kerstpakketten kenden tot voor kort een heel pakket aan belastingregels. In 2016 is dit versimpeld. Het enige wat je als ondernemer hoeft te doen, is rekening houden met de werkkostenregeling. Preciezer, met 2 factoren: de totale loonsom en de gebruikelijkheid binnen je branche of bedrijf.

Je mag maximaal 1,2% van de totale loonsom van je organisatie aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen aan de medewerkers geven. En de gebruikelijkheid binnen branche of bedrijf? Daarvan mag je maximaal 30% afwijken.

De belastingdienst geeft zelf een voorbeeld van de werkkostenregeling (voorbeeld 4: loon in natura): ‘U krijgt een factuur van uw leverancier voor 25 kerstpakketten die u hebt gekocht voor uw werknemers. De waarde van deze kerstpakketten is de factuurprijs inclusief btw. U kunt deze verstrekkingen aanwijzen als eindheffingsloon en de totale factuurwaarde in 1 keer opnemen in uw administratie.’ Lees meer over de gebruikelijkheidstoets.

Het klinkt goed, maar pas op! De fiscus speelt niet voor kerstman. Kom je met je cadeaus uit boven de toegestane 1,2% van de totale loonsom, dan betaal je maar liefst 80% belasting! Het is dan ook erg verstandig om dit vooraf goed te checken bij je belastingadviseur.

Let ook op dat deze regeling tevens van toepassing is op andere loon in natura voorzieningen, zoals verstrekking van maaltijden, huisvesting, dienstwoning en kinderopvang op de werkplek.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld