• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Schade aan uw schutting door een fikse storm? Dit is wat u moet weten

Steeds vaker krijgen we te maken met extreme weersomstandigheden. Bij schade aan uw huis door bijvoorbeeld een storm of een hagelbui kunt u de schade bij ons melden.  Maar wat wordt er vergoed rondom uw huis, wanneer u bijvoorbeeld schade heeft aan een schutting of hekwerk?

Schade aan uw schutting door een fikse storm? Dit is wat u moet weten

 

Schade aan schuttingen

Huiseigenaren verzekeren hun huis met de opstalverzekering en de spullen die erin staan met de inboedelverzekering. Zo is uw huis verzekerd tegen brand, maar daarnaast ook tegen (extreme) weersomstandigheden. Huurders hoeven het huis niet zelf te verzekeren. Daar zorgt de verhuurder doorgaans voor.  Huurders kunnen schade aan bijvoorbeeld schuttingen wel claimen op hun inboedelverzekering, als ze zelf geïnvesteerd hebben in die schutting.

Wat krijgt u bij schade vergoed?

Schuttingen en andere terreinafscheidingen zijn windvangers. Hierdoor kunnen ze bij een storm eenvoudig beschadigd raken. Bij schade aan de terreinafscheiding krijgt u niet zomaar een nieuwe afscheiding vergoed. Verzekeraars proberen de schadelasten zo laag mogelijk te houden. Gaat het bijvoorbeeld om een gedeelde schutting met de buren? Dan vergoedt de verzekeraar ook maar de helft van de schade. Afhankelijk van uw verzekering krijgt u de herstelkosten of de herbouwkosten vergoed.

  • Bij herstelkosten gaat het bijvoorbeeld om een vergoeding van de kosten om de schutting weer in de oude staat terug te brengen. Schuttingdelen die nog te gebruiken zijn, kunt u dan laten herstellen. Na het repareren van de schade kan de situatie ontstaan dat u bijvoorbeeld twee nieuwe schuttingdelen heeft en de rest nog bestaat uit oude delen, het kleurverschil kan er niet zo fraai uitzien. Deze “cosmetische” schade draagt de verzekeraar niet.
  • Bij herbouwen kunt u een hele nieuwe schutting laten plaatsen. Hierbij wordt dan wel ervan uitgegaan dat u dezelfde materialen gebruikt als in de oude schutting. Als u uw houten palen bijvoorbeeld wil laten vervangen door betonnen palen, betaalt u de meerkosten zelf.

Huurders moeten rekening houden met afschrijving

Huurders moeten er rekening mee houden dat er op de inboedelverzekering ook een afschrijving op de schutting wordt toegepast. Een gemiddelde schutting wordt in 10 jaar afgeschreven. Er zijn verzekeraars die zelfs een afschrijfperiode van 25 jaar hanteren. Als de waarde onder de 40% van de nieuwwaarde zakt, keert de verzekeraar maximaal de dagwaarde van een schutting uit.

Houd ook rekening met het eigen risico

Bij schade door storm geldt er vaak een hoger eigen risico. Het extra bedrag kan variëren van € 250 tot zelfs € 1.000. Hierdoor draagt u een groot deel van de schade (of de volledige schade) zelf.

Meer informatie

Neem contact op met een van onze adviseurs via [email protected] of bel 0578-699799. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven