Inbrekers vieren feest nu wij weer van huis zijn | Veldhuis Advies

Inbrekers vieren feest nu wij weer van huis zijn

Filter

Inbrekers vieren feest nu wij weer van huis zijn

De meeste coronaregels zijn afgeschat en men gaat weer lekker op pad. Helaas weten de dieven dat ook! Vergeleken met een jaar geleden is het aantal woninginbraken met 65% gestegen, blijkt uit cijfers van verzekeraar Interpolis.

Sterke daling tijdens de eerdere lockdowns

Tijdens de verschillende lockdowns in 2020 en 2021 kwamen inbrekers maar moeilijk aan hun trekken. Veel mensen waren constant thuis, ook gedurende de avonden en weekenden. Maar na iedere versoepeling zat het aantal meldingen direct weer in de lift.

Inbraakpreventie

  • Sluit ramen en deuren af wanneer je de woning verlaat, ook wanneer het slechts een korte periode is zoals het uitlaten van de hond of een boodschap bij de supermarkt.
  • Laat uw sleutels nooit in het slot zitten
  • Heeft u slimme verlichting? Denk aan het instellen van een ‘niet-thuis’ programma, deze zorgt ervoor dat uw lampen op bepaalde tijden aanstaan en het doet lijken alsof u thuis bent
  • Leg geen waardevolle spullen in het zicht
  • Neem de fiets wanneer het kan, een auto op de oprit laat inbrekers denken dat u aanwezig bent in de woning
  • Monteer anti-inbraak-strips op uw deuren, deze strips zorgen ervoor dat het veel moeilijker wordt om de deur open te ‘flipperen’

Uw woonverzekering en inbraak

We hopen ten zeerste dat u nooit te maken krijgt met een woninginbraak. Naast dat het verlies van uw eigendommen ontzettend vervelend is tast een woninginbraak bij vele slachtoffers ook het gevoel van veiligheid in de eigen woning aan.

Helaas is daar niets tegen te doen. Maar gelukkig kunt u uzelf wel indekken tegen de financiële gevolgen van diefstal naar aanleiding van woninginbraak. Onder de meeste inboedelverzekeringen is diefstal na inbraak gedekt. Wat er vergoed wordt en welke voorwaarden daar bij gelden is afhankelijk van uw polis.

Hoe is uw woonhuis verzekerd?

Heeft u uw huis en de spullen daarin via Veldhuis Advies verzekerd? Onze adviseurs kijken graag met u mee om uit te zoeken hoe het voor u geregeld is. Neem contact op via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578 699 799. We helpen u graag!

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld