Een tweede woning financieren | Veldhuis Advies

mijn tweede woning | Particulier

huisje6

Uw recreatiewoning financieren

Een tweede huis, als vakantiewoning of belegging, is een wens van velen en kan een slimme investering zijn. Voor de aanschaf hiervan kan een hypotheek gesloten worden, maar voor een recreatiewoning gelden andere regels dan voor een eigen woning. Ook spelen er andere financiële aspecten een rol, zoals huuropbrengsten en aftrekbaarheid. Laat u daarom goed adviseren. Laat een financieel plan maken voor een zekere en onbezorgde toekomst.

Hypotheekadvies

De hoogte van de maximale hypotheek wordt gebaseerd op de marktwaarde van de recreatiewoning. Het verschilt per hypotheek-verstrekker hoeveel procent hiervan u kunt lenen. Daarnaast kunnen verwachte verhuurinkomsten in sommige gevallen meegenomen worden in de vaststelling van uw inkomen en dus de hoogte van de hypotheek. De hypotheekrente is niet aftrekbaar en kan per financier verschillen.

Verzekeringsadvies

Wanneer u uw recreatiewoning heeft aangekocht wilt u deze natuurlijk graag verzekeren tegen risico’s als brand, diefstal en waterschade. Echter, een ‘gewone’ opstal- en inboedelverzekering is vaak niet toereikend voor de specifieke kenmerken van een recreatiewoning. Niet alle verzekeraars dekken het risico van verhuur en er kunnen aanvullende voorwaarden gelden bij leegstand. We adviseren u hier graag over.

Financieel advies

Het financieren van een recreatiewoning bestaat vaak uit meer dan een hypotheek. Met een persoonlijk financieel plan wordt uw financiële situatie in kaart gebracht bij verschillende levensgebeurtenissen zoals arbeidsongeschiktheid, pensionering of overlijden. Zo vallen de puzzelstukken al snel op hun plaats en weet u waar de ‘gaten’ of ‘overschotten’ zitten. Dit geeft u een gevoel van financiële rust en zekerheid.

Hypotheekadvies


Vraag het onze expert!

Graag helpen wij u bij het vergelijken van de voorwaarden en het kiezen van de meest geschikte hypotheek voor uw situatie.

(0578) 699 760 fpdesk@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld