Hypotheek meer dan een lening | Veldhuis Advies

Hypotheek meer dan een lening

Filter

Hypotheek meer dan een lening

Head advies

In een mensenleven kan van alles veranderen. Een grote, en vaak leuke, verandering is het kopen van een woning. Vol verwachting gaat u op huizenjacht, buurten bekijken, fantaseren over inrichting, wellicht met aannemers in gesprek, woonboulevards bezoeken, etcetera, etcetera. En oh ja, de hypotheek! Minder leuk, maar die moet ook geregeld worden. Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een hypotheek en hoe zorgt u ervoor dat u ook over 20 jaar de hypotheek kan betalen? Ik leg het uit.

Belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek is het antwoord op de vraag: wat kost dat?? Dat antwoord is afhankelijk van een groot aantal zaken, zoals de hoogte van de hypotheek, de rente en hoeveel u terug krijgt van de belasting. Als uw hypotheekadviseur de hoogte van uw maandelijkse hypotheeklasten berekend heeft, kunt u voor uzelf bepalen of u die lasten acceptabel vindt. Als de bank dan ook nog vindt dat u de hypotheek kunt betalen, is de zaak beklonken… zou u denken. Er is in ieder geval een grote stap gezet, maar daarmee is het niet klaar!

Meer dan een hypotheek

Typical Dutch family houses. Modern architecture in NetherlandsEen prettig huis om in te leven is belangrijk. Maar er zijn ook andere dingen in het leven: sport, vakantie, lekker een keer uit eten en uiteraard die leuke schoenen bij Zalando. Kan dat soort zaken ook gewoon doorgaan nadat u de woning van uw dromen heeft gekocht? Misschien toch goed om nog wat verder te kijken dan de inrichting van uw woning én de lasten van de hypotheek. Een hypotheek is een besluit waar u misschien wel 20 soms wel 30 jaar aan vast zit!

Persoonlijk financieel plan

Financiële planning brengt uitkomst. Een financiële planning is een persoonlijk plan waarmee u inzicht krijgt in uw inkomen, uitgaven en vermogen. Maar ook in wat nodig is om uw wensen en ambities in te kunnen vervullen. Daarbij houdt u rekening met uw persoonlijke omstandigheden: bent u gehuwd of samenwonend, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid. En om het plaatje compleet te maken wordt rekening gehouden met toekomstige risico’s. Zoals ik eerder zei kan van alles veranderen in een mensenleven. Een goed financieel plan houdt dan ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of overlijden. Maar ook de kosten van lang leven. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar als u oud mag worden is het fijn als dat zonder financiële zorgen kan. Doel van dit alles bij het afsluiten van een hypotheek is het op een goede manier kunnen blijven betalen van de lasten, ook als het tegen zit. Niet leuk om over na te denken, maar wel raadzaam. Een goede voorbereiding is wat meer werk, maar geeft financiële rust ook over 20 jaar!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op!

Marcel van den Belt
Erkend Hypotheekadviseur, Gecertificeerd Financieel Planner (FFP)
Dit artikel is geschreven door:

Marcel van den Belt is woonachtig in Zwolle samen met zijn vrouw en 3 dochters. Wat hem drijft in zijn werk is de wil om mensen te helpen met een complex vraagstuk en het makkelijker voor ze te maken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld