Hypotheek en corona: effecten op afsluiten en oversluiten | Veldhuis Advies

Hypotheek en corona: effecten op afsluiten en oversluiten

Filter

Hypotheek en corona: effecten op afsluiten en oversluiten

Hypotheekadviseur Zwolle

Wie een huis koopt, moet gegevens over zijn inkomenspositie op tafel leggen. In de corona-crisis willen veel geldverstrekkers extra informatie om de financiële stabiliteit van u als koper goed te kunnen inschatten. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor mensen in loondienst. Reken dus op extra vragen.

Wanneer u al eens een huis heeft gekocht, dan weet u dat u een recente salarisstrook moet laten zien en ook, in geval van een tijdelijk dienstverband, een intentieverklaring van de werkgever moet kunnen overleggen. Voor zzp’ers geldt dat zij hun jaarcijfers over de afgelopen drie jaar moeten laten zien. Ook zal een geldverstrekker controleren of er leningen lopen, en een BKR-check doen. Dat alles zijn huizenkopers wel gewend.

Vragenlijsten invullen

In deze crisistijd stellen veel geldverstrekkers echter éxtra vragen om uw financiële stabiliteit nog beter te voorspellen. Ze willen bijvoorbeeld weten of uw werkgever overheidssteun heeft aangevraagd. Of, wanneer u zelf ondernemer bent, of en hoe uw bedrijf wordt getroffen door de crisis. Het is raadzaam om deze vragenlijsten samen met uw hypotheekadviseur in te vullen. Uw adviseur zal samen met u kijken naar wat verantwoord is en welke hypotheek daar het beste bij past. Ook kan de adviseur ingrijpen op het moment dat de geldverstrekker om gegevens vraagt die niet relevant zijn of waar u op dit moment niet de beschikking over heeft.

Rente stijgt iets

De hypotheekrente is inmiddels iets aan het stijgen, maar staat nog steeds erg laag. Veel huizenbezitters willen echter nu hun hypotheek oversluiten omdat ze denken dat het laagste punt bereikt is en ze nu nog kunnen profiteren van de lage rente. Het aantal aanvragen bij geldverstrekkers om over te sluiten is momenteel dan ook erg hoog. Laat u goed voorlichten over uw situatie. Vaak moet er een boeterente betaald worden en het is maar de vraag of dat in uw geval voordelig is. Misschien is het verstandiger om uw spaargeld niet aan een boeterente te besteden, maar een financiële buffer aan te houden in deze onzekere tijden. Neem de verschillende scenario’s daarom goed door met uw financieel adviseur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de effecten van corona op uw af te sluiten, of over te sluiten hypotheek? Of wilt u eens sparren met een van onze adviseurs over uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via fpdesk@veldhuis-advies.nl of door te bellen naar 0578 – 211 000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld