Huizenprijzen stijgen voor twaalfde maand op rij | Veldhuis Advies

Huizenprijzen stijgen voor twaalfde maand op rij

Filter

Huizenprijzen stijgen voor twaalfde maand op rij

Head Rijtjeshuis

De huizenprijzen zijn in maart 2,7 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Eerder werd bekend dat in dezelfde maand ook meer huizen zijn verkocht. Ten opzichte van maart vorig jaar is dat een stijging van 33,6 procent.

Dat maken het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster dinsdag bekend. De prijzen vallen nu twaalf maanden op rij hoger uit dan een jaar eerder.Het gemiddelde priijsniveau is nu ongeveer even hoog als in augustus 2003. In juni 2013 werd een dieptepunt bereikt, sinds die tijd is er sprake van een licht stijgende trend.Ten opzichte van juni 2013 zijn koopwoningen nu 4 procent duurder. Vergeleken met de piek die in augustus 2008 bereikt werd, zijn de huizenprijzen 18,3 procent lager.Vorige week maakte het Kadaster bekend dat er in maart 33,6 procent meer huizen verkocht zijn dan een jaar eerder. In totaal wisselden 13.393 woningen van eigenaar.

Provincies

De huizenprijzen zijn in alle provincies gestegen in het eerste kwartaal van 2015 ten opzichte van een jaar eerder. Dat is voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2008.De prijsstijging was met 4,1 procent het grootst in Noord-Holland en Utrecht. Dit komt vooral doordat woningen in Amsterdam en de stad Utrecht aanzienlijk duurder zijn geworden. De prijzen stegen hier met respectievelijk 10 en 6,9 procent.Ook werden alle woningtypen duurder dan een jaar eerder. De prijs van appartementen ging het meest omhoog, namelijk 3,2 procent. Vrijstaande woningen bleven daarbij met 1,2 procent wat achter.

Marcel van den Belt
Erkend Hypotheekadviseur, Gecertificeerd Financieel Planner (FFP)
Dit artikel is geschreven door:

Marcel van den Belt is woonachtig in Zwolle samen met zijn vrouw en 3 dochters. Wat hem drijft in zijn werk is de wil om mensen te helpen met een complex vraagstuk en het makkelijker voor ze te maken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld