Huizenmarkt is booming | Veldhuis Advies

Huizenmarkt is booming

Filter

Huizenmarkt is booming

Head Rijtjeshuis

Oktober toont een verdere opmars van de huizenmarkt. Zo werden er, na een succesvolle NVM Open Huizen Dag, in de afgelopen maand 16.000 woningverkopen gerealiseerd. Er werden ruim 177.000 bezichtigingen aangevraagd. In oktober zijn 24.500 hypotheekaanvragen door platform HDN geregistreerd, een stijging van 58 procent in vergelijking met vorig jaar. Ten opzichte van september steeg het aantal aanvragen met ruim 20 procent.

Tezamen met de bezoekers tijdens de NVM Open Huizen Dag komt de totale belangstelling voor woningen in oktober uit op 327.000 bezoeken. Dit blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland. September was met 19.700 aanvragen een recordmaand voor hypotheekaanvragen, maar in oktober blijken nu nog meer aanvragen ingediend te zijn.

Jeroen Stoop van Makelaarsland: “De belangstelling voor woningen neemt steeds meer toe en beperkt zich niet alleen meer tot de grote steden maar verspreidt zich steeds meer over het land. De laatste 2 maanden van dit jaar zullen zeker goede resultaten laten zien. Hiervoor zijn 3 belangrijke redenen. Het toenemende vertrouwen in de economie, de ultra lage rente en het feit dat potentiële kopers nog gebruik willen maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling. Haast hiervoor is wel geboden aangezien de woning uiterlijk 31 december 2014 in eigendom moet zijn om gebruik te maken van deze tijdelijke verhoging”

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld