Hoe kiest u de juiste verzuimverzekering? | Veldhuis Advies

Hoe kiest u de juiste verzuimverzekering?

Filter

Hoe kiest u de juiste verzuimverzekering?

Hoe kiest u de juiste verzuimverzering uit alle mogelijkheden?

In 4 stappen

Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er zijn namelijk heel veel zaken om op te letten en een besluit over te nemen. Dat is de reden dat het afsluiten van een verzuimverzekering meestal gepaard gaat met een goed advies. Om u goed voor te bereiden op dit adviesgesprek en om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat u wilt verzekeren.

Welke risico’s wilt u en kunt u lopen?

Zieke medewerkers hebben gevolgen voor uw onderneming. U kunt dit risico deels of helemaal dekken, maar dat hoeft niet. Bepaal welke risico’s u kunt lopen.

Kijk bijvoorbeeld wat uw inkomsten zijn en wat de impact van een zieke medewerker op de bedrijfsvoering is. Misschien heeft u een (grote) financiële buffer, is er wel of geen vervanging nodig en wat kan u daar aan kwijt zijn?

Hoe wilt u verzekerd zijn?

Er zijn vele variaties en mogelijkheden. Door de vele mogelijkheden per voorwaarde kan deze verzekering namelijk naar keuze worden samengesteld. Een adviseur kan u wegwijs maken in deze mogelijkheden en u begeleiden bij uw keuze.

Welke verzekeraar past bij u?

Als u heeft bepaald hoe en waarvoor u zich wilt verzekeren, is het vervolgens belangrijk om te kijken waar u uw verzekering laat afsluiten. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan uw eisen en wensen? Heeft de verzekeraar zijn zaken op orde? Levert hij de polis snel en foutloos? Hoe handelt hij als er schade is? Keert hij makkelijk uit? Of juist niet? En natuurlijk: is de prijs goed?

Welk onderhoud wilt u voor uw verzekering?

Het is verstandig om periodiek te laten controleren of uw verzuimverzekering nog aansluit bij de huidige situatie. Een verzekering kent vaak een onderhoudsregeling. Dat is het moment waarop u uw verzekering mag aanpassen. Bekijk voor die tijd goed of uw verzekering en de keuzes die u eerder heeft gemaakt nog bij uw huidige situatie passen en bespreek met uw adviseur hoe deze beter zouden kunnen aansluiten

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden rondom het verzekeren van uw ziekteverzuim?

Het is altijd verstandig goed te onderzoeken welke voorwaarden en dekkingen het beste bij uw situatie en die van uw onderneming passen. Neem gerust contact op met een van de verzekeringsspecialisten van Veldhuis Advies. U bereikt ze via bedrijven@veldhuisadvies.nl of bel 0578 699 789. We helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld