Hoe bouwen uw collega's pensioen op? | Veldhuis Advies

Hoe bouwen uw collega's pensioen op?

Filter

Hoe bouwen uw collega’s pensioen op?

De meeste ondernemers geven aan dat zij graag hun pensioen willen regelen, maar toch verdiept meer dan de helft van alle ondernemers zich niet in hun financiële toekomst. Bent u benieuwd hoe uw collega-ondernemers die wel maatregelen hebben genomen het aanpakken? Wij bieden u een kijkje in de keuken.

Directeur-grootaandeelhouders (DGA’s)

Sinds 2017 kunnen directeur-grootaandeelhouders (dga’s) niet langer pensioen in eigen beheer opbouwen. Twee op de drie dga’s bouwt nu pensioen op via de verzekeraar of een pensioenfonds. Ook houden relatief veel dga’s privébeleggingen aan met het oog op een toekomstig pensioen.

Zelfstandig ondernemers algemeen

De meeste zelfstandig ondernemers bouwen hun pensioen op door geld te storten bij een verzekeraar of bank voor een lijfrente. Zij maken regelmatig een bedrag over (dit geldt voor vier op de tien ondernemers).

Voor de meeste ondernemers geldt dat zij zich bij het aangaan van pensioenverplichtingen sterk laten leiden door de adviezen van hun adviseurs. Vooral de accountant en de financieel adviseur spelen een belangrijke rol.

Zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp’ers)

Zelfstandig ondernemers zonder personeel bouwen hun pensioen op door te sparen of te beleggen (37%), of door te investeren in hun eigen woning (33%) waar ze op latere leeftijd van hopen te profiteren. Aangesloten zijn bij een pensioenfonds komt met 27% op de derde plaats.

Wilt u meer weten over pensioenen?

Wilt u meer weten over de opbouw van uw eigen pensioen? Of heeft u andere vragen? Onze adviseurs helpen u graag om inzicht in uw persoonlijke situatie te krijgen. Neem gerust contact met ons op via fpdesk@veldhuis-advies.nl of tel. 0578-211000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld