Hoe bouwen andere ondernemers pensioen op? | Veldhuis Advies

Hoe bouwen andere ondernemers pensioen op?

Filter

Hoe bouwen andere ondernemers pensioen op?

De meeste ondernemers geven aan dat zij graag hun pensioen willen regelen, maar toch verdiept meer dan de helft van alle ondernemers zich niet in hun financiële toekomst. Bent u benieuwd hoe uw collega-ondernemers het aanpakken? Brancheorganisatie Adfiz biedt een kijkje in de keuken:

Pensioenopbouw van meeste dga’s via verzekeraar of pensioenfonds

Sinds 2017 kunnen directeur-grootaandeelhouders (dga’s) niet langer pensioen in eigen beheer opbouwen (PEB). Twee op de drie dga’s bouwt nu pensioen op via de verzekeraar of een pensioenfonds. Ook houden relatief veel dga’s privébeleggingen aan met het oog op een toekomstig pensioen.

Pensioenopbouw van zelfstandig ondernemers via lijfrente

De meeste zelfstandig ondernemers bouwen hun pensioen op door geld te storten bij een verzekeraar of bank voor een lijfrente. Zij maken regelmatig een bedrag over (dit geldt voor 4 op de 10 ondernemers). Voor de meeste ondernemers geldt dat zij zich bij het aangaan van pensioenverplichtingen sterk laten leiden door de adviezen van hun adviseurs. Vooral de accountant en de financieel adviseur spelen een belangrijke rol.

Pensioenopbouw ZZP’ers  vaak via sparen of beleggen.

Zelfstandig ondernemers zonder personeel bouwen hun pensioen op door te sparen of te beleggen (37%) of door te investeren in hun eigen woning (33%) waar ze op latere leeftijd van hopen te profiteren. Aangesloten zijn bij een pensioenfonds komt met 27% op de derde plaats.

Welke vorm van pensioenopbouw past bij u?

Er is geen eenduidig advies voor elke ondernemer. Een combinatie van oudedagsvoorzieningen spreidt uw risico’s. Laat uw persoonlijke toekomstplannen en -wensen eens op een rijtje zetten door het maken van een financieel plan. Zo heeft u inzicht in alle scenario’s en risico’s die zich in de komende jaren kunnen voordoen en hier kunt u gerichte keuzes op maken. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs om uw mogelijkheden vrijblijvend door te spreken via fpdesk@veldhuis-advies.nl of tel. 0578-211000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld