Hevige regen op komst: Maak uw dakgoot schoon! | Veldhuis Advies

Hevige regen op komst: Maak uw dakgoot schoon!

Filter

Hevige regen op komst: Maak uw dakgoot schoon!

Veel schade na hevige regenbuien verwacht

Schade-experts van verzekeraars staan ’standby’ om de schade van de aankomende regenbuien op te nemen. Ondertussen kunnen consumenten nog genoeg zelf doen om ellende te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je dakgoot en regenpijpen leeg zijn, adviseert een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

Door de aanhoudende hitte veel blad gevallen

Donderdagmiddag en -avond trekken voor het eerst in weken weer buien van enige betekenis over ons land. En na een lange periode van droogte betekent dat: extra lekkages. Dat het bijzonder warm is geweest draagt daar ook aan bij: veel dakgoten liggen vol met uitgedroogde blaadjes en takjes van naburige bomen, en zijn onder invloed van de hitte ook nog eens vervormd.

Kans op lekkage extra groot

Schadebedrijf MainPlus zet de komende dagen extra mensen in om alle regenschade in kaart te brengen, meldt vakwebsite AMweb. Het bedrijf heeft becijferd dat na een lange periode van hitte zonder neerslag, het aantal lekkages bij de eerste regenbui extra groot is. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn nog niet alle gevolgen ingetrokken, maar staat de sector wel standby.

De woordvoerder van de branchevereniging verwacht dat verzekeraars coulant zullen omgaan met meldingen van schade. „Veel mensen zijn op vakantie en hebben niet eens de kans om hun dakgoot vrij te maken. Verzekeraars zullen niet snel ’eigen schuld’ zeggen en een vergoeding weigeren.”

Wat te doen bij schade?

  1. Neem allereerst maatregelen om verdere schade te voorkomen. Blus de ontstane brand zo snel mogelijk, of probeer een lekkage bijvoorbeeld direct af te dichten. Soms moet u voor het nemen van deze noodmaatregelen kosten maken. Meld deze kosten altijd bij uw schade aangifte.
  2. Neem ook foto’s van de schade als bewijs van de geleden schade. Maak er zoveel mogelijk en zorg ervoor dat de schade goed zichtbaar in beeld is.
  3. Noteer de datum en het tijdstip van de schade zo nauwkeurig mogelijk. De verzekeraar heeft dit bijvoorbeeld nodig in het geval van weerschade. Zo vragen zij bij het KNMI na of het klopt dat er op dat moment een harde regenbui of storm langs uw huis raasde.
  4. Meld uw schade eenvoudig online. Bij het melden van de schade worden bewijsstukken zoals een politierapport, foto’s of aankoopnota’s gevraagd. Houd deze dus bij de hand.
    Uiteraard kunt u ook persoonlijk contact opnemen met een van onze schadebehandelaars via tel. 0578-699777.

Let op: Woont u in een huurwoning? Meld de schade dan ook bij uw verhuurder, zodat hij/zij deze kan verhalen op de eigen opstalverzekering.

Vragen over uw verzekering?

Voor vragen over uw woonverzekeringen kunt u contact opnemen met uw verzekeringsadviseur via tel. 0578-699799 of particulieren@veldhuisadvies.nl. Uw adviseur kan u precies vertellen wat u wel en niet verzekerd heeft.

 

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld