Vergroot de duurzame inzetbaarheid en
vitaliteit van uw werknemers preventief

Health Checks

Wanneer u weet wat er speelt in uw onderneming, heeft u grip op de gezondheid en inzetbaarheid van uw personeel. Met het uitvoeren van digitale 'Health Checks' krijgt u op een eenvoudige, heldere en veilige manier inzicht in verzuim- en inzetbaarheidsrisico's binnen uw bedrijf. Met deze informatie kunt u een integraal gezondheidsbeleid voeren. U krijgt de mogelijkheid om risico's te verminderen en er kunnen tijdig interventies worden georganiseerd wanneer het fout dreigt te gaan.

Wat zijn Health Checks?

Een Health Check kan de basis vormen voor uw gezondheidsbeleid. Wanneer uw medewerkers deelnemen aan het onderzoek, krijgt u waardevolle inzichten over de gezondheidsrisico's binnen uw bedrijf. U krijgt de managementinformatie, het overzicht van alle uitkomsten, in een overzichtelijke rapportage toegestuurd. Hierdoor komen er trends onder het personeel boven tafel, waarop u uw vitaliteitsbeleid kunt uitstippelen. De persoonlijke informatie van elke medewerker krijgt u om privacy-redenen niet te zien. Uiteraard worden de medewerkers zelf wel op de hoogte gebracht van de uitkomsten van het onderzoek via de bedrijfsarts. De bedrijfsarts mag deze gegevens echter alleen op persoonsniveau aan u rapporteren wanneer de arts daar uitdrukkelijk schriftelijke toestemming van uw medewerker voor gekregen heeft.

Welk inzicht u krijgt

Mate van inzetbaarheid van medewerkers, nu en in de toekomst.

Bewustwording onder managers en werknemers

Mogelijke kostenreductie door inzicht in verzuimrisico's

Imagoverbetering door investeren in personeel en toekomst

Welk inzicht uw medewerker krijgt

Algemene gezondheidstoestand, zoals risico op hart- en vaatziektes, diabetes en nierfalen.

De invloed van leefstijl, zoals bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en stress.

Psycho Sociale Arbeidsbelasting en Werkgeluk.

Privacy van de werknemer is volledig gewaarborgd.

Wat kan ik met de resultaten van de Health Checks?

Met de uitkomsten van de Health Checks krijgt u op een eenvoudige, heldere en veilige manier inzicht in de verzuim- en inzetbaarheidsrisico's binnen uw personeelsbestand. Uiteraard komen ook de punten naar boven die u al goed geregeld heeft. Met deze managementinformatie kunt u beleid vormen op duurzame inzetbaarheid, verzuimrisico's preventief verlagen, uw imago als werkgever verbeteren, kosten voor (toekomstig) verzuim reduceren door te investeren in uw personeel, interventies inzetten in samenspraak met uw Arbodienst.

Een goede Arbodienst begeleidt u op de weg naar een 'gezonde' onderneming met vitale werknemers.

nlg_partner_fc_rgb

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om voor goede arbeidsomstandigheden te zorgen. En uw ziekteverzuimbeleid moet op orde zijn.  Met NLG Arbo kiest u voor de beste oplossing, passend bij de aard en grootte van uw onderneming. NLG Arbo biedt meer dan alleen de vertrouwde advisering bij arbeidsongeschiktheid. Integraal gezondheidsmanagement betekent ook: uw medewerkers gezond houden en uitval voorkomen.

naar NLG Arbo

Hoe kan ik de Health Checks laten uitvoeren en kostenreductie realiseren?

Als klant van Veldhuis Advies en NLG Arbo mogen we u een aantrekkelijke korting bieden op de digitale Health Checks van Fitview. Deze worden onder toezicht van NLG Arbo binnen uw onderneming uitgezet. Op basis van de resultaten van het online onderzoek zal NLG Arbo u adviseren over de mogelijkheden om tot kostenreductie te komen.

Kostenreductie wordt bijvoorbeeld gerealiseerd door, op basis van de resultaten, te investeren in interventies die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het beperken van risico's en het verbeteren van de gezondheid en langdurige inzetbaarheid van uw werknemers. Hiertoe ontvangt u een gespecialiseerd en onderbouwd advies van de arbeidsdeskundige van NLG Arbo. Bij interventies kunt u denken aan: Preventief Medisch Onderzoek (PMO), burn-out preventietraining, coaching, ergonomie clinics, werkplekonderzoeken, verzuimtrainingen, beleidsmatig advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en verzuim.

Welke kosten zijn er aan de Health Checks verbonden?

Voor het aanbieden van de Health Checks gebruiken we de online vragenlijsten van Fitview om duurzame inzetbaarheid inzichtelijk en meetbaar te maken. Zij bieden verschillende arbeids- en gezondheidsonderzoeken middels digitale vragenlijsten aan. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als leefstijl, onregelmatigheid, werkvermogen, huid, slaap, en stress.

€ 20,00 per vragenlijst

€ 30,00 per 3 soorten vragenlijsten

€ 47,50 per 5 soorten vragenlijsten

Deze kosten zijn ongeacht het aantal werknemers dat de vragenlijst invult.

Wij adviseren het Premium pakket van 3 soorten vragenlijsten. Dit geeft een adequaat en compleet beeld van de duurzame inzetbaarheid, gezondheid en stress binnen uw organisatie.

Korting voor klanten van NLG Arbo

NLG Arbo wil haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Hiervoor is het van belang dat wij weten wat er speelt binnen uw organisatie. Hier willen wij graag in investeren en bieden de Health Checks dan ook met een korting aan. Klanten van NLG Arbo kunnen bovenstaande pakketten dan ook tegen een gereduceerd tarief afnemen. Hiertoe maken we graag een offerte op maat voor u. Vraag onze arbeidsdeskundigen gerust om meer informatie via tel. 0578-200100 of oost@nlg-arbo.nl.

Fysieke onderzoeken door artsen of specialisten

Naast het aanbieden van digitale vragenlijsten kunt u uw medewerkers ook vragen om fysieke testen te laten doen, zoals een bloeddrukmeting, bloedonderzoek, hartfilm, visus of audiometrie, conditietest, etc. De uitkomsten hiervan kunnen ook ingevoerd worden in Fitview, zodat u een compleet beeld heeft.

Steeds meer verzekeraars bieden een dekking voor fysiek preventief onderzoek aan zakelijke klanten die een collectieve zorgverzekering aan hun werknemers aanbieden. Soms in combinatie met de verzuimverzekering. Vraag onze verzekeringsadviseurs gerust over de mogelijkheden om een integraal beleid te voeren via tel. 0578-699789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Wilt u ook Health Checks inzetten?


Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

0578 - 699 789 bedrijven@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • velden met een ster (*) zijn verplicht om in te vullen