Grote zorgverzekeraars houden premiestijging beperkt

Filter

Grote zorgverzekeraars houden premiestijging beperkt

De grote vier zorgverzekeraars blijven ruim binnen de door de minister voorspelde premiestijging voor de zorgpolis in 2019. Om dat te bereiken werden deels opnieuw de reserves ingezet. CZ laat haar premie nog het meeste stijgen, zo blijkt uit de nieuwe premies die de afgelopen dagen bekend werden.

Grote zorgverzekeraars houden premiestijging beperkt

De premie van de meest gekozen basisverzekering van Zilveren Kruis, de Basis Zeker, stijgt met 6,3% naar € 126,95 per maand, dit jaar kost deze verzekering nog € 119,40. De premie voor de Basis Budget is € 114,95 per maand. Gemiddeld stijgen de premies van de aanvullende verzekeringen bij het Achmea-label met 0,7%.

Dure medicijnen

Zilveren Kruis wijt de premiestijging aan de groeiende beschikbaarheid van nieuwe dure medicijnen en een toename van het zorggebruik. “De overheid heeft de dekking van de basisverzekering ook in 2019 uitgebreid. Dit alles zorgt voor een stijging van de premie ten opzichte van de premie van 2018.”

Inzet reserves

Menzis houdt de premiestijging van de Basisverzekering voor 2019 beperkt tot 2,5%. De nieuwe maandpremie bedraagt € 122, waar deze dit jaar € 119 bedraagt. Menzis-CFO Frank Janssen: “Het liefste zouden we de premie niet laten stijgen, maar dat is gezien de oplopende zorgkosten niet verstandig.” Dat de stijging is beperkt is volgens hem ten eerste te danken aan kostenbesparingen in samenwerking met de zorgaanbieders. ” Ten tweede is Menzis een coöperatie zonder winstoogmerk en kunnen we een deel van onze reserves gebruiken om de premie betaalbaar te houden.”

Verlaging bedrijfskosten

De premie van de VGZ Ruime Keuze Polis (natura) bedraagt volgend jaar € 120,95. Vergeleken met 2018 stijgt de maandpremie bij VGZ met € 4,75 (+4%). Hiermee is de premie van VGZ meer dan de helft lager dan de premieverhoging die het ministerie van VWS op Prinsjesdag aankondigde. De belangrijkste redenen voor het beperken van de premiestijging, zijn de eerste effecten van de Zinnige Zorg strategie van VGZ en het verlagen van de eigen bedrijfskosten met 7%, dankzij onder andere verdere digitalisering.

Grootste plus

Zorgverzekeraar CZ kwam vrijdag al met haar premie voor 2019. De Tilburgse zorgverzekeraar verhoogt de zorgpremies voor komend jaar met € 102,60, ofwel € 8,55 per maand. Dat komt neer op een stijging van 7,4%. De meest afgesloten naturaverzekering van CZ (zorg-op-maat) gaat € 124,80 per maand kosten.

Vergelijk uw zorgverzekering

Vergelijken loont! Kijk echter altijd naar zowel prijs als voorwaarden. De ene zorgverzekering is de andere niet en er kunnen grote verschillen zitten in de dekking van bepaalde zorg, zoals fysiotherapie, kraamzorg, brillenvergoeding, etc. Zeker bij aanvullende verzekeringen zijn de verschillen groot. Waar liggen uw wensen en behoeftes? Op onze site kunt u zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten. Maar neem gerust contact met ons op wanneer u hulp wilt bij het selecteren van de meest geschikte zorgverzekering in uw situatie! Bel 0578-200140 of mail naar zorgverzekering@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens het privacy reglement. *

  • * verplicht veld