Grote prijsverschillen annuleringsverzekeringen | Veldhuis Advies

Grote prijsverschillen annuleringsverzekeringen

Filter

Grote prijsverschillen annuleringsverzekeringen

Kortlopende annulering vrijwel altijd duurdere oplossing

Het laatste dat je wilt, is je zuur verdiende vakantie annuleren. Toch zijn er genoeg redenen waarom een vakantie niet door kan gaan. En dat zijn bijna altijd aanleidingen die op zich al vervelend genoeg zijn, zoals ziekte, overlijden van een familielid of ontslag. Om dan ook nog eens de kosten te moeten dragen van een vakantie die nooit genoten zal worden, is dan dubbel zuur. Voor deze gevallen is de annuleringsverzekering ontwikkeld: met een annuleringsdekking worden de annuleringskosten vergoed en wordt de reissom van de vakantie teruggestort, als er tenminste sprake is van een gedekte annuleringsreden.

Doorlopende annuleringsverzekering: vaak goedkoper en heel jaar dekking

Elke reisverzekering kan worden uitgebreid met een annuleringsdekking. MoneyView onderzocht de premiedelen van de standaard annuleringsdekking van 27 aanbieders van doorlopende reisverzekeringen en 16 aanbieders van kortlopende reisverzekeringen. De premies die hiervoor betaald moeten worden verschillen aanzienlijk. Niet alleen het verschil tussen aanbieders is groot, ook het verschil tussen de premie voor de kortlopende en de doorlopende standaard annulering van dezelfde aanbieder is opmerkelijk. Bij een aantal verzekeraars is de kortlopende variant zelfs meer dan twee keer zo duur als de doorlopende variant. En dat terwijl op een doorlopende het hele jaar aanspraak gemaakt kan worden en een kortlopende annulering slechts voor één vakantie geldt.

Grote verschillen in dekking

De verschillen in premie kunnen deels worden verklaard door de verschillen in verzekerde bedragen. Bij de ene verzekeraar is er sprake van een maximum van € 3.000 per reis, terwijl dit bij de andere verzekeraar € 6.000 is. Iets om goed op te letten bij het afsluiten van een annuleringsdekking is dan ook de verhouding tussen verzekerd bedrag en de premie.

Het verzekerd bedrag

Bij de doorlopende annuleringsverzekering zijn er grote verschillen in verzekerde bedragen. Bij een gedekte oorzaak voor annulering wordt worden de daadwerkelijke annuleringskosten vergoed, maar nooit meer dan het verzekerd bedrag. Er geldt altijd een maximum per persoon (per reis) en doorgaans ook een maximum per polis (per jaar).

  • Geldt er bijvoorbeeld een maximum van € 1.500 per persoon per reis, dan is dit voor drie personen dus maximaal € 4.500. Bij annulering van de vakantie wordt echter maximaal de reissom vergoed. Als je een vakantie van bijvoorbeeld € 2.500 hebt geboekt, krijg je dus nooit meer dan die reissom ook al is het maximum verzekerd bedrag per persoon hoger. Kostte de reis voor 3 personen € 5.000, dan betekent dat in dit voorbeeld dat niet de hele reissom vergoed wordt.
  • De maximale vergoeding per polis per jaar kan wel hoger liggen dan het verzekerd bedrag per reis. Dit is van belang als je door omstandigheden meerdere reizen in een jaar moet afzeggen.

Reden van annulering

Ook is het van belang om vooraf goed te controleren welke oorzaken voor annulering gedekt zijn. Zo is bijvoorbeeld het overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid altijd gedekt, maar ontslag niet in alle gevallen. Dit laat onverlet dat er soms bij een vrijwel identieke dekking sprake kan zijn van grote premieverschillen, met name bij de kortlopende variant.

Annuleringstermijn

Ook de termijn waarbinnen een annuleringsdekking moet worden afgesloten is belangrijk om in de gaten te houden. Doorgaans is dit zeven dagen. Bij overschrijding van die termijn kan soms geen annuleringsdekking meer worden afgesloten of is annulering als gevolg van een bestaande kwaal of ziekte van een verzekerde of familielid niet meer verzekerd.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld