Goed voorbereid op reis | Veldhuis Advies

Goed voorbereid op reis

Filter

Goed voorbereid op reis

winter vakantie

6 punten voor op uw checklist

Gaat u het jaar beginnen met een (wintersport)vakantie? Wij delen graag een paar tips.

Het nieuwe jaar wordt nog leuker met het vooruitzicht van een mooie reis. Zorg wel voor een goede voorbereiding. Met de juiste voorbereiding kunt u voorkomen dat uw vakantiepret omslaat in ellende en een financiële strop. Met onze 6 checks kunt u mogelijke problemen vooraf tackelen.

Check 1. Zit uw huis goed op slot?

Op vakantie wilt u zich niet druk maken over uw bezittingen thuis. Gelukkig hoeft dat ook niet. Uw huis en uw spullen zijn verzekerd op de woonverzekeringen. Toch is een inbraak onwenselijk. Controleer vóór vertrek nog even alle deuren en ramen. Haal de stekkers uit de stopcontacten en is het gas echt uit?

Check 2. Laat uw huis bewoond lijken.

Zorg ervoor dat uw huis ’s avonds ook bewoond lijkt. Dit doet u door tijdschakelaars te gebruiken. Zodra het donker wordt, gaan dan de lampen aan. Het moet wel echt bewoond lijken. Dus geen klein schemerlampje achter in het huis. Laat de gordijnen open en de planten op de vensterbank staan. Kortom, van buitenaf moet niet duidelijk zijn dat u niet thuis bent. En deel vooral niet op social media dat u op vakantie bent!

Check 3. Goed verzekerd op reis gaan.

Voor een onbezorgde vakantie is een reisverzekering onmisbaar. Uw spullen kunnen gestolen worden en wat als u met spoed terug moet naar Nederland? Een goede reisverzekering brengt rust. Bij calamiteiten kunt u met de Nederlands sprekende alarmcentrale overleggen wat u het beste kunt doen.

Skiën en snowboarden zijn ‘extreme sporten’. Voor een wintersportvakantie moet u daarom in de meeste gevallen een aanvullende module afsluiten bij uw reisverzekering. Check ook uw medische dekking in het buitenland op uw zorgverzekering. Ga even langs uw financieel adviseur om alle zaakjes op orde te brengen.

Check 4. Heeft u alle belangrijke zaken bij u?

U vergeet altijd wel iets. Wasknijpers vergeten is nog te overzien, maar bepaalde documenten kunt u beter niet vergeten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan uw identiteitsbewijs, uw rijbewijs en eventueel een medicijnenpaspoort. Ook documenten die u voor de vakantie nodig hebt moet u echt niet thuis laten. Dus controleer ook of u de tickets en de boekingsformulieren bij u heeft.

Check 5. Is de auto vakantieklaar?

Besteed ook de nodige aandacht aan uw auto. Vooral wanneer u een grote afstand gaat overbruggen. Even nog een laatste controle bij de garage. Verdiep u ook in de verplichtingen die in het buitenland gelden. Bijvoorbeeld de verplichte winterbanden in Duitsland en Frankrijk, maar ook de verplichte gevarendriehoek.

Check 6. Laat thuisblijvers weten waar u verblijft.

Laat het thuisfront weten hoe ze u kunnen bereiken. Schrijf bijvoorbeeld ook het telefoonnummer van de verzekeringsadviseur voor ze op. Bij een autovakantie kan het slim zijn om uw kenteken door te geven. In alle gevallen is het goed om de thuisblijvers te laten weten hoe ze u op uw vakantieadres kunnen bereiken, u weet nooit waar het goed voor is.

Toch schade opgelopen?

U kunt eenvoudig uw schade online indienen, klik hier. Of neem contact met onze schade experts op via tel. (0578) 699 777 of schade@veldhuisadvies.nl.

Dick Vos
Erkend Financieel adviseur, Register Pensioenadviseur (RPA), Registeradviseur Assurantiën (RAiA)
Dit artikel is geschreven door:

"Adviseren is nog nooit zo leuk geweest"

Dick Vos (1968) woont in Zwolle, is getrouwd en vader van 4 kinderen. Hij is ruim 28 jaar werkzaam binnen Veldhuis Advies. Zijn grote passie is het adviseren van ondernemers op het gebied van alle financiële vraagstukken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld