Gezinsuitbreiding! Wat moet je voor je verzekeringen regelen? | Veldhuis Advies

Gezinsuitbreiding! Wat moet je voor je verzekeringen regelen?

Filter

Gezinsuitbreiding! Wat moet je voor je verzekeringen regelen?

jong en oud

5 financiële checks wanneer u een kind krijgt

Check 1. Kraamzorg in uw zorgverzekering?

Net zoals iedereen heeft u een verplichte basis zorgverzekering. Dit ‘basispakket’ vergoedt de verloskundige zorg, dus de zorg voor u en uw baby. U krijgt deze verzorging zowel voor, tijdens als na de bevalling. Wat wel en niet onder de verloskundige hulp valt, kan per verzekeraar verschillen. Via een aanvullende verzekering krijgt u de kraamhulp vergoed en misschien zelfs extra kosten, zoals zwangerschapsgym.

Check 2. Uitkering tijdens zwangerschapsverlof geregeld?

Werkt u voor een baas, dan bent u wettelijk verzekerd voor het doorbetaald krijgen van uw loon tijdens uw zwangerschapsverlof. Als u voor uzelf werkt, heeft u ook recht op een zwangerschapsuitkering. U krijgt maximaal het wettelijk minimumloon. Wilt u liever een hogere zwangerschapsuitkering, dan kunt u hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Check 3. Pensioenopbouw geregeld bij minder werken?

Wanneer u minder gaat werken na de komst van uw kind, gaat u ook minder verdienen. Dat heeft gevolgen voor uw pensioen. U kunt ervoor kiezen om dit gat van uw pensioen op te vullen via een lijfrenteverzekering.

Check 4. Gezinsuitbreiding doorgegeven aan verzekeraars?

Wanneer u een kind krijgt, geef dit dan door aan uw zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, gezinsrechtsbijstandverzekering, levensverzekering en uitvaartverzekering. Doe dit het liefst zo snel mogelijk. De verzekeraars passen uw polis aan en in sommige gevallen ook uw premie. Er zijn ook verzekeringen waarbij uw kind tot zijn of haar achttiende levensjaar gratis is meeverzekerd.

Check 5. Zekerheid geregeld voor uw kind wanneer u komt te overlijden?

U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor uw nabestaanden. Deze verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit wanneer de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Met dit geld kan de achtergebleven partner bijvoorbeeld de hypotheek betalen of stoppen met werken om de kinderen op te voeden. Speciaal voor uw kind kunt u ook een (tijdelijk) wezenpensioen regelen. Komt u te overlijden, dan ontvangt uw kind tot zijn of haar 18e jaar een uitkering. Kinderen die studeren hebben zelfs recht op een uitkering tot hun 27ste jaar.

Wij denken graag met u mee

Graag helpen wij u met het op orde brengen van uw financiële zekerheden bij gezinsuitbreiding. Onze experts kijken samen met u naar uw verzekeringen, zowel de zorgverzekering als bijv. woonverzekeringen en aansprakelijkheid. Ook beschikken wij over de kennis en middelen om een financiële planning te maken en te kijken naar de impact van uw gezinsuitbreiding op uw pensioen, of bij overlijden. Neem gerust contact met ons op via tel. (0578) 699760 of maak direct een afspraak.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld