Gestopt met roken? Pas uw ORV aan! | Veldhuis Advies

Gestopt met roken? Pas uw ORV aan!

Filter

Gestopt met roken? Pas uw ORV aan!

Goede voornemens. De een wil gezonder gaan eten en is vastberaden minstens 1x per week de sportschool te bezoeken, de ander belooft voor eens en voor altijd te stoppen met roken en nooit meer een sigaret aan te raken in het nieuwe jaar. Helaas geldt voor de meeste mensen met goede voornemens dat zij binnen een week weer terugvallen in hun oude gewoontes. Wie echter enkele jaren geleden heeft doorgezet, kan nu mogelijk geld besparen.

Lagere premie voor uw overlijdensrisicoverzekering

Want wist u dat u dankzij uw goede voornemen om te stoppen met roken – mits u zich eraan houdt uiteraard – niet alleen geld bespaart door geen sigaretten meer te kopen? Wie definitief is gestopt met roken, hoeft minder premie te betalen voor zijn of haar overlijdensrisicoverzekering. Niet direct, maar mocht u u uw goede voornemen volhouden dan kunt u over zo’n 2 jaar honderden euro’s per jaar besparen op uw maandelijkse premie.

Voordeel voor niet-rokers

Bij het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering moet u een vragenlijst invullen. Er wordt onder andere gevraagd of u rookt. U bent verplicht om deze vragenlijst naar waarheid in te vullen. Moet u de vraag met ja beantwoorden, dan wordt uw premie hierop aangepast. Niet-rokers betalen minder premie dan rokers. De reden hiervoor is dat verwacht wordt dat de kans op overlijden voor een roker groter is dan voor een niet-roker. Als roker moet u het risico hierop verzekeren en hier zitten extra kosten aan verbonden.

Gestopt met roken? Geef het door

Bent u definitief gestopt met roken? Pas uw overlijdensrisicoverzekering dan aan, ook wanneer u al jaren geleden gestopt bent. U hoeft geen nieuwe polis aan te vragen, maar kunt de verzekering in de meeste gevallen gewoon aan laten passen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan kunt u bij uw financieel adviseur terecht. Heeft u uw overlijdensrisicoverzekering via Veldhuis Advies afgesloten en bent u twee jaar of langer gestopt met roken? Laat het ons weten via fpdesk@veldhuis-advies.nl of tel. 0578-211000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld