Gestopt met roken? Licht uw overlijdensrisico verzekeraar in! | Veldhuis Advies

Gestopt met roken? Licht uw overlijdensrisico verzekeraar in!

Filter

Gestopt met roken? Licht uw overlijdensrisico verzekeraar in!

Wist u dat… als u twee jaar of langer gestopt bent met roken, u korting kunt krijgen op uw ORV?

Meer dan 70 procent van de gestopte rokers met een overlijdensrisicoverzekering vergeet zijn of haar nieuwe ‘status’ door te geven aan de verzekeraar. Een voormalig roker die tenminste twee jaar lang gestopt is, betaalt veel minder aan premie. Uit onderzoek in opdracht van Independer blijkt dat ex-rokers jaarlijks 355 euro teveel betalen. Dat is het gemiddelde bedrag dat een roker meer betaalt aan ORV-premie dan een niet-roker.

Wist u dat… u zelf moet doorgeven als u gestopt bent met roken om korting te krijgen?

Een verzekerde die twee jaar niet meer gerookt heeft, moet zelf de verzekeringsmaatschappij inlichten over het stoppen. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de meeste ex-rokers niet weten dat deze mogelijkheid bestaat. Van de 70 procent ex-rokers die zijn verzekeraar niet ingelicht heeft, zijn de meeste  zelfs al 15 jaar of langer gestopt met roken! Independer berekent dat zij in dertien jaar tijd zo’n 4.615 euro lieten liggen.

Geen nieuwe polis nodig om minder te betalen!

Niet-rokers krijgen een korting op hun premie ten opzicht van rokers. Een duurzaam gestopte roker hoeft dus geen compleet nieuwe polis af te sluiten om minder te betalen voor zijn ORV.

Twee jaar of langer gestopt met roken? Geef het ons door!

Heeft u uw overlijdensrisicoverzekering via Veldhuis Advies afgesloten en bent u twee jaar of langer gestopt met roken? Laat het ons weten via particulieren@veldhuisadvies.nl of tel. 0578-699799.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld