Geschrokken van uw zorgpremie?

Filter

Geschrokken van uw zorgpremie?

Schrikken zorgverzekering

Onlangs zijn weer de premies voor alle zorgverzekeringen bekend gemaakt. In 2018 wordt de zorgverzekering gemiddeld iets duurder. Toch zijn er veel mensen die geconfronteerd worden met een hogere premie omdat hun collectiviteitskorting vervalt. Avero Achmea en Zilveren Kruis hebben o.a. een aantal van hun verzekerden laten schrikken met een flink hogere premie.

Gunstig alternatief

Voor iedereen die zoekt naar een gunstige premie bij een uitstekende zorgverzekeraar heeft Veldhuis Advies bij Stad Holland een zeer goed alternatief. Als een van de kleinere zorgverzekeraars komt Stad Holland al jaren zeer goed naar voren uit de diverse klantonderzoeken. Daarbij biedt Stad Holland voor € 110,50 een restitutieverzekering waarmee u volledig vrij bent in de keuze van een zorgverlener. Stad Holland vindt het eigen risico te hoog en zij is voorstander van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronische zieke en gezonde mensen. Daarom heeft Stad Holland het verplicht eigen risico zelfs verlaagd met een symbolisch bedrag van € 10,- .

Via onderstaande knop komt u op een speciale pagina van Stad Holland waar de afspraken met Veldhuis Advies op staan. Tevens kunt u op deze pagina eenvoudig uw verzekering vergelijken, een premie berekenen en, als u overtuigd bent, een aanvraag indienen.

Stad Holland

Eigen risico verhogen of niet?

Het standaard eigen risico in 2018 bedraagt € 385,-. Maakt u weinig gebruik van zorg en verwacht u voor 2018 ook geen bijzonderheden? Dan kunt u overwegen het eigen risico te verhogen naar € 885,-. Bij sommige verzekeraars kunt u zelfs tot € 300,- per jaar per verzekerde besparen wanneer u het eigen risico met € 500,- verhoogt. Mocht u toch wat overkomen dan bent u daarmee maximaal € 200,- per jaar duurder uit. Bekijk hier een rekenvoorbeeld.

Verhoog het eigen risico alleen als u voldoende middelen achter de hand heeft om het eigen risico (en het extra eigen risico) te kunnen voldoen mocht u toch wat overkomen.
NB. De huisartskosten en de zorgkosten voor uw kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico.

Heeft u jonge kinderen?

Voor kinderen jongen dan 18 jaar worden de reguliere kosten van de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt echter niet voor de kosten van een beugel (orthondontie).
Houd u er rekening mee dat u hiervoor tijdig een aanvullende verzekering sluit. De meeste verzekeraars stellen gezondheidsvragen. Of ze kennen slechts een beperkte vergoeding, wanneer u dit wilt verzekeren op het moment dat u hiermee geconfronteerd wordt.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies, neemt u dan gerust contact op met één van onze zorgspecialisten op tel. 0578- 200 140 of via zorgverzekering@veldhuisadvies.nl.

Wilma Florijn
Adviseur Particulieren
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens het privacy reglement. *

  • * verplicht veld