Geldpot startersleningen raakt snel leeg | Veldhuis Advies

Geldpot startersleningen raakt snel leeg

Filter

Geldpot startersleningen raakt snel leeg

Head Rijtjeshuis

De subsidiepot die minister Stef Blok vorig jaar beschikbaar heeft gesteld voor de starterslening begint langzaam leeg te raken, blijkt uit de cijfers afkomstig van het Economisch Instituut van de Bouw (EIW). De pot is naar verwachting binnen enkele maanden op. De aantrekkende woningmarkt zorgt voor veel aanvragen. Blok gaat de startersregeling niet uitbreiden. Het was een crisismaatregel die zijn werk heeft gedaan.

Het succes

De starterslening zorgt er voor dat starters de woningmarkt eerder betreden: 72 % van hen geeft aan zonder starterslening te hebben gewacht met het kopen van een woning. De gemiddelde leeftijd onder de aanvragers is 27, de gemiddelde koopprijs bedraagt 157.400 euro. Bijna de helft van de starters verhuist vanuit het ouderlijk huis, 34 % komt vanuit de gereguleerde huursector.

Maak gebruik van de starterslening

Vorig jaar stelde zowel kabinet als gemeenten 50 miljoen euro ter beschikking om extra leningen mogelijk te maken. Starters kunnen met de lening een duurdere woning kopen dan zij met een gewone hypotheek zouden mogen. De eerste jaren hoeven ze geen rente en aflossing te betalen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en de gemeenten pleiten er voor dat minister Blok (Wonen) voor 2015 extra geld beschikbaar stelt. De 50 miljoen euro heeft zijn werk goed gedaan, vindt het ministerie. Provincies en gemeenten kunnen hun steun aan de starters voortzetten als ze dat willen.

Wilt u weten of u nog gebruik kan maken van de starterslening? Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld