Ga goed verzekerd op reis | Veldhuis Advies

Ga goed verzekerd op reis

Filter

Ga goed verzekerd op reis

Reisverzekering koffer

Kijkt u ook zo uit naar uw vakantie? Hét moment om de boel even de boel te laten, de dagelijkse beslommeringen te vergeten en vooral grenzeloos te genieten van de zomer. Maar let op: onbezorgd op reis begint allereerst met het afsluiten van een goede reisverzekering! Juist als vakantieganger kunt u immers te maken krijgen met onalledaagse gebeurtenissen, zoals verlies of diefstal van uw bagage, een auto die in het buitenland opeens de geest geeft of een situatie waarin u medische hulp nodig heeft. Met een reisverzekering voorkomt u dat u in zulke gevallen voor hoge kosten komt te staan.

Diefstal of verlies van uw spullen

Uiteraard zijn niet alle calamiteiten te voorkomen: was dit wel het geval, dan was het afsluiten van een reisverzekering niet nodig geweest. Toch kunt u met enkele kleine voorzorgsmaatregelen de kans op schade aanzienlijk verkleinen, bijvoorbeeld door geen kostbare spullen in uw auto achter te laten.

Ook vanuit verzekeringstechnisch oogpunt doet u er goed aan uw kostbaarheden uit het zicht te houden: alles wat niet in de kofferbak of -bij stationwagens- onder de rolhoes ligt, is niet verzekerd. Kiest u voor een vliegvakantie, dan zijn alleen de waardevolle goederen in uw handbagage gedekt. Uw dure iPad in de ruimbagage opbergen is dus geen goed idee! Wat wél verstandig is: de kleding van uw gezinsleden over verschillende koffers verspreiden. Zo is er toch voor iedereen voldoende kleding aanwezig als een koffer niet of later aankomt.

Is uw bagage gestolen of verloren? Meld dit dan in alle gevallen bij de vervoerder en bij lokale autoriteiten en vraag of u een verklaring van uw melding kunt krijgen.

Diefstal of schade melden

Pech onderweg

Gaat u met de auto op reis, zorg dan voor een goede dekking bij pech onderweg. Ook al is uw auto zojuist nog zorgvuldig nagekeken en onderhouden: u zal niet de eerste zijn bij wie de wagen uitgerekend tijdens de vakantie stil komt te staan.

Bij de meeste reisverzekeringen is hulp bij autopech in het buitenland niet standaard meeverzekerd. Controleer, voordat u een aanvullende module afsluit, of u elders gedekt bent, bijvoorbeeld via uw eigen autoverzekering of via uw lidmaatschap van de ANWB.

Medische zorg

Juist als het gaat om medische zorg in het buitenland gaan veel vakantiegangers de mist in. “Ik ben goed verzekerd via mijn zorgverzekering, dus wat kan er misgaan?” denken zij. Totdat er op vakantie iets gebeurt en er een dokter of zelfs een ziekenhuis aan te pas komt. Uiteraard informeert niemand op zo’n moment naar het kostenplaatje, maar achteraf blijkt een behandeling in het buitenland vaak (veel) duurder uit te vallen dan in Nederland. Veel zorgverzekeraars vergoeden tot het Nederlandse tarief, zodat u zelf voor een groot gedeelte van de kosten opdraait.

En wat denkt u van de rekening voor een eventuele repatriëring? U moet er natuurlijk niet aan denken, maar helaas kunt u tijdens uw vakantie zo ernstig ziek worden of gewond raken dat u alleen met het vliegtuig of met een ambulance terug naar Nederland vervoerd kunt worden. Met een goede reisverzekering hoeft u zich op zo’n moment geen zorgen te maken over de nota.

Bij calamiteiten

Bent u op vakantie en krijgt u te maken met een calamiteit, neem dan contact op met de alarmcentrale SOS International. Als u een kopie van uw polis meeneemt, heeft u altijd alle noodzakelijke gegevens bij de hand. Ook als u uw vakantie halverwege moet afbreken vanwege een calamiteit is de alarmcentrale de plaats waar u terechtkunt! De medewerkers van de centrale weten welke wegen zij moeten bewandelen om u zo snel en goed mogelijk op weg te helpen.

Advies nodig?

Wilt u weten welke (reis)verzekeringen u nodig heeft om zorgeloos op vakantie te kunnen? Vraagt u zich af of u voor uw vakantie de juiste en volledige dekking heeft? Uw adviseur kijkt graag even met u mee. Neem contact met ons op via tel. (0578) 699 799 of via info@veldhuisadvies.nl. Wij wensen u een zorgeloze zomer!

Ad den Hollander
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld