Extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen | Veldhuis Advies

Extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen

Filter

Extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen

De kosten voor het verzekeren van een fiets lopen sterk uiteen. De Consumentenbond deed een onderzoek naar de prijsniveaus van verzekeraars en constateerde dat de premie van de duurste partij tot zes keer hoger kan zijn dan de goedkoopste. Over de hele linie noteerde de Consumentenbond Allianz als beste koop. Kingpolis en Univé zijn iets duurder, maar hebben volgens de bond betere voorwaarden.

Voorbeeld berekening

Als ijkpersoon gebruikte de bond een 40-jarige Rotterdammer die zijn e-bike van 2.500 euro wil verzekeren. Het aanbod van Allianz bedraagt 74 euro per jaar. Enra Optimaal rekent voor hetzelfde type verzekering 210 euro. Interpolis zit waarschijnlijk niet te wachten op kostbare e-bikes in een grote stad, de premie van het Achmea-label is ruim zes keer hoger dan het aanbod van Allianz: 459 euro per jaar.

Verschillen per regio

Zou de 40-jarige persoon niet in Rotterdam wonen maar in Ootmarsum, dan rekent Interpolis een bedrag van 94 euro per jaar. Andere verzekeraars hebben minder grote verschillen tussen stad en platteland: Allianz kan 23 procent goedkoper zijn en bijvoorbeeld de ANWB haalt 14 procent van de prijs af. Tot slot raadt de bond fietsers aan om niet zomaar een verzekering te sluiten bij de dealer, maar ook de andere kanalen goed te onderzoeken.

Vergelijken?

Bij Veldhuis Advies maken we graag een vergelijking van de verschillende aanbieders en fietsverzekeringen voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699799.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld