Elektrische fietsen en de verzekering | Veldhuis Advies

Elektrische fietsen en de verzekering

Filter

Elektrische fietsen en de verzekering

Door leuke en slimme technologie zijn er tegenwoordig verschillende fietsen waarmee u zich met een verrassende snelheid voortbeweegt. Maar wat mag wel en niet met die ‘voertuigen’ en hoe zit het met aansprakelijkheid bij schade? De feiten op een rijtje.

E-bike

De elektrische fiets of e-bike is officieel gezien een motorvoertuig. Maar omdat deze fiets niet harder gaat dan 25 kilometer per uur, bent u niet verplicht een motorrijtuigenverzekering ervoor af te sluiten. U kunt dit risico vaak met uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afdekken. Wij zoeken graag uit of dat ook zo is bij uw aansprakelijkheidsverzekering.

Speed-pedelecs

Anders is dat bij de speed-pedelec. Deze snellere variant van de e-bike kan tot 45 kilometer per uur behalen. De regels voor dit voertuig zijn daarom op 1 januari 2017 veranderd. Ze zijn niet langer een snorfiets, maar worden gekenmerkt als bromfiets en krijgen daarom een geel bromfietskenteken. U moet zich aan de regels voor bromfietsen houden, dus minimaal een AM-rijbewijs hebben, een helm dragen én een WA-verzekering afsluiten.

Fietsverzekering

Er zijn verschillende fietsverzekeringen op de markt. Deze verzekeringen dekken de schade bij diefstal of beschadiging. Vaak krijgt u de nieuwwaarde of aanschafwaarde van de fiets (evt. met accessoires) uitgekeerd bij schade. En soms kunt u er ook pechhulp bij verzekeren. Maar een fietsverzekering geeft nooit dekking voor uw aansprakelijkheid.

Wilt u meer informatie of advies over goede verzekeringen voor uw elektrische fiets? Neem dan contact met ons op via tel. (0578) 699 799 of particulieren@veldhuisadvies.nl.

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld