Eindleeftijd AOV steeds vaker ongelijk met AOW-leeftijd | Veldhuis Advies

Eindleeftijd AOV steeds vaker ongelijk met AOW-leeftijd

Filter

Eindleeftijd AOV steeds vaker ongelijk met AOW-leeftijd

Head advies

De eindleeftijd van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen stijgt voor veel beroepen niet mee met de AOW-leeftijd. Dat betekent dat de onverzekerbare periode steeds langer wordt, concludeert onderzoeksbureau MoneyView in hun AOV-special. Opvallend is dat het niet alleen de stratenmaker en stukadoor zijn die vroeg onverzekerbaar worden, maar ook bijvoorbeeld dj’s, tatoeëerders en tv-presentatoren.

Onverzekerbare periode wordt voor veel beroepen steeds langer

Uit het overzicht dat MoneyView maakte, valt ook op dat er veel verschil zit tussen de aanbieders. Caféhouders worden door drie partijen helemaal niet geaccepteerd, vier aanbieders gaan tot maximaal 60 jaar en nog eens vier verzekeraars hebben geen vervroegde eindleeftijd. De onderzoekers noemen het wel positief dat beperkte eindleeftijden niet verder worden verlaagd, “ondanks het gegeven dat enkele verzekeraars bij MoneyView aangeven dat bepaalde beroepen zeer risicovol zijn om te verzekeren.”

Verplichte AOV

Als een eindleeftijd stijgt bij een verzekeraar, komt dat volgens MoneyView voornamelijk vanwege de oplopende AOW-leeftijd en de concurrentiepositie. “Daarnaast speelt de discussie over een verplichte AOV een rol; door beperkte eindleeftijden te verhogen (bijvoorbeeld van 55 jaar naar 60 jaar), bevoordelen verzekeraars ook hun eigen positie ten opzichte van een eventuele verplichte AOV.” Slechts één verzekeraar heeft afgelopen jaar de leeftijden verhoogd omdat de werkzaamheden in bepaalde beroepen zijn veranderd waardoor het risico beter verzekerbaar is.

Winnende verzekeraars

MoneyView deelt in de specials ook sterren uit aan de beste producten in de categorieën Prijs en Voorwaarden.

  • Op prijs zijn de best beoordeelde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen de Aegon AOV Variant Ongevallen en Univé met de Risicoverminderaar ongeval en ziekte.
  • Op voorwaarden kregen twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de Amersfoortse (AOV en Flexibele AOV) en Movir met de Soepel&Zeker AOV de hoogste beoordelingen.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Bent u benieuwd welke AOV het beste aansluit bij uw situatie? Neem gerust contact met ons op via fpdesk@veldhuis-advies.nl of bel 0578 – 211 000.

Lees ook: Een AOV duur? Dat hoeft niet!

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld