Bespaar op uw eigen risico

Filter

Bespaar op uw eigen risico

Head calculator

Bespaar door hoog eigen risico

Wij begrijpen dat u de premie voor uw zorgverzekering zo laag mogelijk wilt houden. Bij de meeste verzekeraars kunt u door uw eigen risico te verhogen (naar max. € 885,-) uw premie laag houden. Bij een aantal verzekeraars bespaart u hiermee op jaarbasis zelfs € 300,- premie bij een maximaal eigen risico van € 885,-.

In onderstaande berekening ziet u het effect van een verhoogd eigen risico bij weinig zorgkosten uit eigen risico (u bespaart zelfs!) en bij hoge zorgkosten uit eigen risico (uw risico is maximaal € 200,-). Het gaat hierbij om de jaarlijkse kosten/premie. Let wel: de korting op de jaarlijkse premie bij een maximaal eigen risico verschilt per verzekeraar.

vergelijking-hoog-eigen-risico

Doe dit alleen wanneer u in een goede gezondheid verkeert en voldoende kapitaalkrachtig bent, zodat u een financiële tegenvaller aan kunt. Verwacht u kosten te maken die onder de basisverzekering vallen? Dan is het verstandig voor het minimale eigen risico van € 385,- te kiezen.

Bezoek aan een huisarts valt overigens niet onder het eigen risico net als o.a. kraamzorg, verloskundige zorg, de griepprik, wijkverpleging etc. Op de site van de Rijksoverheid leest u welke zorg er allemaal onder het eigen risico valt: www.rijksoverheid.nl/eigen-risico

Tip: Ga voor ingrepen die de huisarts kan doen niet naar het ziekenhuis of spoedeisende hulp. Voor de huisarts hoeft u namelijk geen eigen risico te betalen.

Termijnen

Krijgt u eigen risico in rekening gebracht? De betaling van het standaard eigen risico (€ 385,-) aan de zorgverzekeraar kan vaak in termijnen betaald worden. Sommige verzekeraars brengen vooraf per maand een deel in rekening, bij andere kan dit achteraf in delen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering of informeer bij ons naar de mogelijkheden. Overigens geldt de termijnbetaling niet voor de vrijwillige verhoging naar € 885,- In dat geval dient het hele bedrag in een keer terug betaald te worden.

Uw verzekering

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken om uw verzekeringen door te spreken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. (0578) 699 778 of mail naar zorgverzekering@veldhuisadvies.nl.

Wilma Florijn
Adviseur Particulieren
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens het privacy reglement. *

  • * verplicht veld