Eerst kopen, dan verkopen? Wat zijn de risico's? | Veldhuis Advies

Eerst kopen, dan verkopen? Wat zijn de risico's?

Filter

Eerst kopen, dan verkopen? Wat zijn de risico’s?

Huis te koop

Steeds meer huiseigenaren met verhuisplannen zetten hun oude huis pas te koop als ze een nieuwe woning hebben gekocht. Vooral in regio’s met een krappe woningmarkt zien verkopers hun kansen zonnig in.

De jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator geeft kopers en verkopers reden tot optimisme. De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt handhaafde afgelopen maand de recordwaarde van 120 punten. Net als in de afgelopen maanden draagt de lage rente stevig hieraan bij.

Keerzijde is dat in steeds meer regio’s de vraag naar woningen het aanbod flink overstijgt. Vooral in steden met een schaars woningaanbod als Amsterdam en Utrecht verkopen doorstromers hun woning pas als ze een ander huis hebben gekocht. Gedurende de crisis was uit angst voor langdurige, dubbele lasten precies het tegenovergestelde het geval.

Risico’s

Vereniging Eigen Huis raadt doorstromers, die eerst een huis willen kopen alvorens hun oude huis op de markt te zetten, aan advies in te winnen bij een onafhankelijk financieel adviseur.

‘Als het huis minder oplevert dan verwacht, liggen problemen op de loer’, zegt Maarten Eeke van der Veen, woningmarktdeskundige bij de vereniging. ‘Banken verstrekken tegenwoordig aanzienlijk minder overbruggingsleningen. Verdiep je daarom in de risico’s, zodat je weet waar je aan begint.’

Onafhankelijk financieel adviseur

Veldhuis Advies brengt voor u de risico’s in kaart en denkt graag met u mee wanneer u uw huis wilt verkopen of een nieuw huis wilt aankopen. Maak vandaag nog een afspraak.

Afspraak maken

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld