Een vintage motor verzekeren | Veldhuis Advies

Een vintage motor verzekeren

Filter

Een vintage motor verzekeren

De oldtimerverzekering

Heeft u een oldtimer of een vintagemotor in huis? Dan wilt u die goed en het liefst goedkoop verzekeren. Dat kan met een speciale oldtimerverzekering. Omdat u uw oldtimer anders gebruikt dan uw hoofdvoertuig, uw kilometrage is bijvoorbeeld veel lager, is het risico voor de verzekeraar ook lager. Daarom worden deze verzekeringen in veel gevallen goedkoper aangeboden dan een gewone motorverzekering. Er gelden echter vaak wel strengere voorwaarden.

Is mijn motor een oldtimer?

De verzekeraar bepaalt of een bepaalde motor daadwerkelijk als oldtimer aangemerkt wordt. In ieder geval moet de motor ouder zijn dan twintig jaar en hij moet aan de technische eisen voldoen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Sommige verzekeraars kijken ook wel naar de vrijstellingsregeling van de belastingdienst om te bepalen of uw motorrijtuig een oldtimer is. In dat geval moet de eerste toelating van het kentekenbewijs minimaal veertig jaar geleden zijn.

Aanvullende voorwaarden

Voor het afsluiten van de oldtimerverzekering worden vaak nog aanvullende eisen gesteld, zoals het maximaal te rijden aantal kilometers per jaar. De voorwaarden voor het afsluiten van een oldtimerverzekering kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Het is daarom raadzaam om een onafhankelijk financieel adviseur in te schakelen die gespecialiseerd is in motorverzekeringen. De adviseur vergelijkt alle voorwaarden en premies en biedt u de gunstigste verzekering aan. Zo hoeft u dit niet allemaal zelf uit te zoeken.

Taxatierapport bij uitgebreidere dekking

Als de motor aan alle voorwaarden voldoet, kunt u eenvoudig een WA-dekking afsluiten. Wanneer u liever een uitgebreidere dekking wenst, dan vraagt de verzekeraar meestal om een taxatierapport waaruit blijkt wat de waarde van de motor is. Deze taxatie moet door een erkend taxateur uitgevoerd worden. Het voordeel van deze constructie is dat uw vergoeding bij schade vaak op de taxatiewaarde en niet op de – veel lagere – dagwaarde gebaseerd wordt.

Mijn motor is geen oldtimer

Wordt uw motor door de verzekeraar niet als oldtimer gezien? Dan zijn er nog voldoende mogelijkheden om een reguliere motorverzekering af te sluiten. Door de grote concurrentie onder verzekeraars kunt in veel gevallen uw motorfiets nog steeds tegen een redelijke prijs verzekeren.

Wilt u een oldtimerverzekering voor uw motor afsluiten? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs via tel. 0578-699799 of via particulieren@veldhuisadvies.nl.

Hendri Bastiaan
Acceptant Veldhuis Verzekeringen
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld