Een actieve vakantie gepland? Check uw reisverzekering. | Veldhuis Advies

Een actieve vakantie gepland? Check uw reisverzekering.

Filter

Een actieve vakantie gepland? Check uw reisverzekering.

Met de vakantieperiode in zicht is het weer tijd om uw reisverzekering te checken.

Wintersportdekking kan ook in de zomer handig zijn

Wintersporters weten als geen ander dat het afsluiten van een reisverzekering mét wintersportdekking voor de skivakantie geen overbodige luxe is. Maar wist u dat een reisverzekering mét wintersportdekking ook in de zomer verstandig kan zijn?

Dek de risico’s af bij een actieve vakantie

Voor sommige vakantiegangers kan de vakantie niet actief genoeg zijn: een rit op de mountainbike door de bergen, paragliden vanaf de top met een prachtig uitzicht over uw vakantieoord of uit een vliegtuig springen om de parachutesprong van uw leven te maken. Natuurlijk gaat u ervan uit dat alles goed gaat en u veilig weer terugkeert naar uw vakantieadres, maar bij elke (extreme) sport is er ook een kans dat het misgaat. Wat als u midden in de bergen met uw fiets verkeerd terecht komt en uw been breekt? Of als de landing na een parachutesprong verkeerd afloopt en u naar het ziekenhuis moet?

De reisverzekering dekt niet alles

U zult misschien denken: mijn reisverzekering dekt toch de kosten? Helaas werkt dit niet altijd zo. Voor veel reisverzekeringen geldt dat zij de risico’s van extreme sporten niet dekken. Andere verzekeraars dekken de kosten alleen wanneer u een reisverzekering mét wintersportdekking hebt. Het komt ook voor dat reisverzekeringen de kosten alleen dekken wanneer u hier expliciet om gevraagd heeft bij het afsluiten van de reisverzekering.

Controleer de voorwaarden van uw reisverzekering

Check altijd voor vertrek wat er allemaal wel en wat er niet gedekt is door uw reisverzekering. In de voorwaarden kunt u teruglezen welke (gevaarlijke) sporten verzekerd zijn. Vaak moet u – net als bij de wintersportvakantie – ook de medische kosten apart meeverzekeren. Hoewel de zorgverzekering verplicht is geneeskundige kosten te dekken, is deze vergoeding beperkt tot maximaal het Nederlands tarief. In andere landen kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen en dan is het prettig dat dit op de reisverzekering is gedekt.,

Waar moet u op letten?

Stel uzelf de volgende vragen voordat u een reisverzekering (met extra dekking) afsluit:

 1. Waar ga ik naartoe op vakantie?
  Valt het land waar u naartoe gaat wel onder het dekkingsgebied van uw verzekering?
 2. Wat ga ik doen op vakantie?
  Dit is van belang voor de dekking hulpverlening, geneeskundige kosten en ongevallen.
 3. Hoe lang en hoe vaak ga ik dit jaar op vakantie?
  Het antwoord helpt u te bepalen of u voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering moet kiezen.
 4. Met wie ga ik op vakantie?
  Controleer bijvoorbeeld of kinderen zijn meeverzekerd en tot welke leeftijd.

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met onze adviseur op via tel. 0578-699799 of via particulieren@veldhuisadvies.nl. Wij helpen u graag verder.

Dick Vos
Erkend Financieel adviseur, Register Pensioenadviseur (RPA), Registeradviseur Assurantiën (RAiA)
Dit artikel is geschreven door:

"Adviseren is nog nooit zo leuk geweest"

Dick Vos (1968) woont in Zwolle, is getrouwd en vader van 4 kinderen. Hij is ruim 28 jaar werkzaam binnen Veldhuis Advies. Zijn grote passie is het adviseren van ondernemers op het gebied van alle financiële vraagstukken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

 • * verplicht veld