Duurder huis kopen met NHG in 2019 | Veldhuis Advies

Duurder huis kopen met NHG in 2019

Filter

Duurder huis kopen met NHG in 2019

Hypotheekadviseur Zwolle

De gemiddelde koopsom voor een woning is in het afgelopen jaar verder toegenomen. Dit heeft gevolgen voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?

Koopt u een woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan krijgt uw hypotheekverstrekker de zekerheid dat de hypotheek wordt terugbetaald, ook wanneer u de maandelijkse kosten niet langer kunt betalen als gevolg van een onverwachte situatie. Denk hierbij aan een scheiding of het verliezen van uw baan. Een extra voordeel voor u is dat u in ruil voor dit stukje zekerheid een lagere hypotheekrente betaalt. Als u gebruik wilt maken van NHG, dan zijn er wel enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Maximale koopsom woning met NHG verhoogd

Een voorwaarde is o.a. dat de koopsom van uw woning niet boven de NHG-grens mag vallen. In 2018 ligt de kostengrens voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie op €265.000 (100% van de marktwaarde). Doordat de gemiddelde koopsom van woningen nu hoger ligt, stijgt de kostengrens voor een hypotheek met NHG mee. De kostengrens zonder energiebesparende voorzieningen bedraagt vanaf volgend jaar € 290.000! Wilt u energiebesparende maatregelen meefinancieren? Dan ligt de kostengrens voor een hypotheek met NHG zelfs op €307.400 (106% van de marktwaarde).

Kosten voor NHG iets verlaagd

Om gebruik te kunnen maken van NHG betaalt u een borgtochtprovisie. NHG staat immers borg voor uw lening. In 2018 bedraagt deze borgtocht 1% van het totale hypotheekbedrag. Vanaf volgend jaar wordt dit percentage verlaagd naar 0,9%. U betaalt dan relatief gezien dus iets minder dan voorgaande jaren. Deze kosten betaalt u eenmalig.

Sluit een hypotheek met NHG via Veldhuis Advies

Wilt u weten wat de Nationale Hypotheek Garantie voor u kan betekenen? Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen mét NHG? Neem gerust contact met ons op via tel. 0578-211000 of hypotheken@veldhuisadvies.nl. Wij helpen u graag.

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld