Duitsland scherpt regels winterbanden aan | Veldhuis Advies

Duitsland scherpt regels winterbanden aan

Filter

Duitsland scherpt regels winterbanden aan

Symbolen winterbanden Bovag

Regels winterbanden in Duitsland veranderen per 1 januari 2018

Het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool is vanaf komend jaar in Duitsland verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. De aanduiding M+S volstaat niet meer als kwalificatie voor de winterband. De Duitse overheid verplicht het symbool vanaf 1 januari 2018 op alle banden die vanaf dat moment worden geproduceerd en gemonteerd om in de winterperiode op de openbare weg te gebruiken. De boete bedraagt minimaal 60 euro.

Let op DOT-code

Alle banden die vóór 1 januari 2018 zijn geproduceerd zijn vrijgesteld van de nieuwe Duitse plicht, ongeacht of ze na die datum daadwerkelijk worden gemonteerd. Er mag ook nog enkele jaren mee worden rondgereden (tot 2024). Op de zijkant van alle banden staat een zogenaamde DOT-code, waarvan de laatste vier cijfers de week en het jaar van productie weergeven. Automobilisten die door Duitsland reizen en na de jaarwisseling nieuwe banden laten monteren, moeten dus goed op deze code in combinatie met M+S letten.

Winterbanden in Europa

Het advies voor Nederlandse wintersporters die richting de Alpen trekken is te zorgen voor winter- of vierseizoenenbanden met minimaal 4 millimeter profiel én met het sneeuwvlokjessymbool, zodat tijdens de complete reis overal aan de wet voldaan kan worden. In de Europese landen gelden verschillende regels voor het gebruik van winterbanden. Kijk voor een overzicht voor de actuele regels per land op de interactieve kaart van Europa op www.bovag.nl/winterbanden.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld