Dubbele check op brandrisico | Veldhuis Advies

Dubbele check op brandrisico

Filter

Dubbele check op brandrisico

Brand en wonen

De risico’s op brandschade en de mogelijke gevolgen ervan zijn voor alle ondernemers verschillend. Zo heeft de vuurwerkspecialist een ander risicoprofiel dan de leverancier van mineraalwater. Type werkzaamheden en locatie hebben dan ook grote invloed op de eisen die de verzekeraar aan uw onderneming stelt. Brandschade voorkomen doet u in eerste instantie door de checks te doen die bij uw bedrijfsverzekeringen horen.

Verklein uw brandrisico

In de polisvoorwaarden en de clausules staat vermeld hoe vaak u een controle moet uitvoeren op brandblussers, alarminstallaties en elektrische installaties. Controleert u niet volgens deze voorwaarden, dan bent u in geval van schade niet verzekerd. Hetzelfde kan gelden voor bijvoorbeeld de opslag en afvoer van afval, dat te dicht bij de gevel van het bedrijfspand staat.

Doe elke dag de check!

Hoewel niet uitputtend en niet op elk bedrijf van toepassing, zijn er een aantal checks ter voorkoming van brand en brandschade.

  1. Check de alarminstallaties en hoe vaak u een controle moet uitvoeren van de verzekeraar.
  2. Check de geldigheid van het certificaat van de alarminstallatie.
  3. Check de brandblussers en hoe vaak u een controle moet uitvoeren van de verzekeraar.
  4. Laat de kwaliteit van de elektrische installatie checken door een erkend installateur (norm NEN 1010).
  5. Check de opslag en afvoer van afval (hoeveel meter van de gevel dient brandbaar afval minimaal opgeslagen te worden?).
  6. Ruim spullen op, gebruik metalen afvalcontainers, voorkom brandstichting, voorkom ophopingen van kabels en stekkerdozen, gebruik vlamdovende afvalbakken en asbakken in rookruimtes… Check?
  7. Check… iedere dag!

Wat schrijft uw verzekering voor?

Het kan zijn dat uw verzekeraar een periodieke inspectie eist op bijvoorbeeld bovenstaande punten. Weet u welke preventiemaatregelen u moet treffen volgens uw brandverzekering? Neem gerust contact met ons op om uw voorwaarden te bespreken of een inspectie te regelen via tel. 0578-699789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld