Droogte 'rampzalig voor boeren' | Veldhuis Advies

Droogte 'rampzalig voor boeren'

Filter

Droogte ‘rampzalig voor boeren’

De aanhoudende droogte is rampzalig voor de Nederlandse boeren, zegt LTO Nederland. De brancheorganisatie voor land- en tuinbouw pleit voor een pakket van crisismaatregelen, waaronder ook financiële acties. Daarbij kan worden gedacht aan soepelere betalingstermijnen voor verschuldigde belastingen. Uitstel voor de inkomstenbelasting 2017 bijvoorbeeld, of de verrekening in aangifte 2018.

Opbrengsprognose verder verlaagd

Vanwege de extreme droogte heeft de Europese Commissie (EC) de opbrengstprognoses verder verlaagd. Voor Nederland rekent het dagelijks bestuur van de Europese Unie nu op een opbrengstdaling dit jaar van ruim 7% bij aardappelen en suikerbieten in vergelijking met 2017. Een maand geleden werd nog gerekend op een daling van 3% tot 4%. Daarmee vergeleken vallen de lagere tarweopbrengsten (-1,4%) mee.

EC zegt hulp toe

De Europese Commissie heeft vorige week hulp toegezegd aan de Europese boeren. Zo worden subsidies sneller uitgekeerd: halverwege oktober in plaats van december. Akkerbouwers mogen stukken land die voor verduurzaming zijn ingezet gaan gebruiken voor de productie van diervoeder.

 

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld