Douane helpt bedrijfsleven met voorbereiding op Brexit | Veldhuis Advies

Douane helpt bedrijfsleven met voorbereiding op Brexit

Filter

Douane helpt bedrijfsleven met voorbereiding op Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) vertrekt op 29 maart 2019 vrijwel zeker uit de Europese Unie. Daarmee treden de Britten uit de douane-unie en de interne markt. Bedrijven moeten nu al met hun voorbereiding op Brexit beginnen. ‘Want’, zegt algemeen directeur Douane Nanette van Schelven: ‘Heb je niet alle documenten op orde, dan sta je stil bij de grens.’

Het Brexit stappenplan

De Douane biedt hulp en ondersteuning bij de voorbereiding op Brexit. Zo kunnen ondernemers in het Brexit stappenplan in één oogopslag zien welke stappen zij nu moeten zetten om tijdig klaar te zijn voor Brexit.

Om vast te stellen welke invloed Brexit heeft op ondernemingen die handel drijven met het VK, kunnen ondernemers de Brexit Impact Scan doorlopen.

Oproep tot actie

De Douane roept het bedrijfsleven op om nu in actie te komen. Het aanvragen van douanepapieren, certificaten en vergunningen kan namelijk meerdere maanden duren. De Douane adviseert ondernemers om direct een EORI-nummer aan te vragen. Dit nummer is nodig om ná Brexit zaken te doen met het Verenigd Koninkrijk. Dit nummer is gratis aan te vragen via www.douane.nl.

Op de pagina’s Hulpbijbrexit.nl en Brexitloket.nl kunnen ondernemers nog meer informatie vinden om ze te helpen met de voorbereiding op Brexit.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld