Digitale Health Check | Veldhuis Advies

Creëer inzicht in verzuim- en
gezondheidsrisico’s en vergroot de
duurzame inzetbaarheid en 
vitaliteit
van uw werknemers!

de digitale Health Check

Wanneer u weet wat er speelt in uw onderneming, heeft u grip op de gezondheid en inzetbaarheid van uw personeel. Met het uitvoeren van de digitale Health Check krijgt u op een eenvoudige, heldere en veilige manier inzicht in verzuim- en inzetbaarheidsrisico's binnen uw bedrijf. Met deze informatie kunt u een integraal gezondheidsbeleid voeren. U krijgt de mogelijkheid om risico's te verminderen en er kunnen tijdig interventies worden georganiseerd wanneer het fout dreigt te gaan. In samenwerking met NLG Arbo helpen we u bij het opzetten van een gezondheidsbeleid en bij het inzetten van interventies, zoals het inzetten van een preventief medisch onderzoek (PMO) of preventietrainingen.

Wat is de digitale Health Check?

Een digitale Health Check kan de basis vormen voor uw gezondheidsbeleid. Wanneer uw medewerkers deelnemen aan het onderzoek, krijgt u waardevolle inzichten over de gezondheidsrisico's binnen uw bedrijf. U ontvangt de bedrijfsbrede resultaten in een overzichtelijke rapportage. Hiermee krijgt u inzicht in de verzuimrisico's en de mate van inzetbaarheid van uw werknemers. Met deze informatie kunt u, in samenwerking met NLG Arbo, een effectief vitaliteitsbeleid ontwikkelen. De persoonlijke informatie van elke medewerker krijgt u om privacyredenen niet te zien. Uiteraard worden de medewerkers zelf wel op de hoogte gebracht van de uitkomsten van het onderzoek via het systeem en kunnen dit eventueel met hun eigen huisarts, of met de bedrijfsarts bespreken. Alleen een arts mag de gegevens op persoonsniveau aan u rapporteren, wanneer uw medewerker daar uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming voor gegeven heeft.

Welk inzicht u krijgt

Mate van inzetbaarheid van medewerkers, nu en in de toekomst.

Bewustwording onder managers en werknemers

Mogelijke kostenreductie door inzicht in verzuimrisico's

Imagoverbetering door investeren in personeel en toekomst

Welk inzicht uw medewerker krijgt

Algemene gezondheidstoestand, zoals risico op hart- en vaatziektes, diabetes en nierfalen.

De invloed van leefstijl, zoals bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en stress.

Psycho Sociale Arbeidsbelasting en Werkgeluk.

Privacy van de werknemer is volledig gewaarborgd.

Wat kan ik met de resultaten van de digitale Health Check?

Met de uitkomsten van de digitale Health Check krijgt u op een eenvoudige, heldere en veilige manier inzicht in de verzuim- en inzetbaarheidsrisico's binnen uw personeelsbestand. Uiteraard komen ook de punten naar boven die u al goed geregeld heeft. Met deze managementinformatie kunt u beleid vormen op duurzame inzetbaarheid, verzuimrisico's preventief verlagen, uw imago als werkgever verbeteren, kosten voor (toekomstig) verzuim reduceren door te investeren in uw personeel, interventies inzetten in samenspraak met uw Arbodienst.

Een goede Arbodienst begeleidt u op de weg naar een 'gezonde' onderneming met vitale werknemers.

nlg_partner_fc_rgb

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om voor goede arbeidsomstandigheden te zorgen. En uw ziekteverzuimbeleid moet op orde zijn. Met NLG Arbo kiest u voor de beste oplossing, passend bij de aard en grootte van uw onderneming. NLG Arbo biedt meer dan alleen de vertrouwde advisering bij arbeidsongeschiktheid. Integraal gezondheidsmanagement betekent ook: uw medewerkers gezond houden en uitval voorkomen.

naar NLG Arbo

Hoe kan ik de digitale Health Check laten uitvoeren en kostenreductie realiseren?

Als klant van Veldhuis Advies en NLG Arbo mogen we u een aantrekkelijke korting bieden op de digitale Health Check. Deze worden door NLG Arbo binnen uw onderneming uitgezet. Op basis van de resultaten van het online onderzoek zal NLG Arbo u adviseren over de mogelijkheden om tot kostenreductie te komen.

Kostenreductie wordt bijvoorbeeld gerealiseerd door, op basis van de resultaten, te investeren in interventies die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het beperken van risico's en het verbeteren van de gezondheid en langdurige inzetbaarheid van uw werknemers. Hiertoe ontvangt u een gespecialiseerd en onderbouwd advies van de arbeidsdeskundige van NLG Arbo. Bij interventies kunt u denken aan: Preventief Medisch Onderzoek (PMO), burn-out preventietraining, coaching, ergonomie clinics, werkplekonderzoeken, verzuimtrainingen, beleidsmatig advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en verzuim.

Welke kosten zijn er aan  de digitale Health Check verbonden?

Voor het aanbieden van  de digitale Health Check maken we gebruik van online vragenlijsten om duurzame inzetbaarheid inzichtelijk en meetbaar te maken. Via NLG Arbo bieden we u verschillende arbeids- en gezondheidsonderzoeken via dit systeem aan. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als leefstijl, onregelmatigheid, werkvermogen, huid, slaap, en stress.

Basis: € 20,00 per vragenlijst
Plus: € 30,00 per 3 soorten vragenlijsten
Pro: € 47,50 per 5 soorten vragenlijsten

Deze kosten zijn ongeacht het aantal werknemers dat de vragenlijst invult.

Wij adviseren het Pluspakket van 3 soorten vragenlijsten. Dit geeft een adequaat en compleet beeld van de duurzame inzetbaarheid, gezondheid en stress binnen uw organisatie.

Korting voor klanten van NLG Arbo

NLG Arbo wil haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Hiervoor is het van belang dat wij weten wat er speelt binnen uw organisatie. Hier willen wij graag in investeren en bieden de digitale Health Check dan ook met een korting aan. Klanten van NLG Arbo kunnen bovenstaande pakketten dan ook tegen een gereduceerd tarief afnemen. Hiertoe maken we graag een offerte op maat voor u. Vraag onze arbeidsdeskundigen gerust om meer informatie via tel. 0578-200100 of oost@nlg-arbo.nl.

Fysieke onderzoeken door artsen of specialisten

Naast het aanbieden van digitale vragenlijsten kunt u uw medewerkers ook vragen om fysieke testen te laten doen, zoals een bloeddrukmeting, bloedonderzoek, hartfilm, visus of audiometrie, conditietest, etc. De uitkomsten hiervan kunnen worden toegevoegd aan de online omgeving en uw rapportage. Op deze manier verbreed u het beeld van uw organisatie en kan de advisering worden geoptimaliseerd.

Steeds meer verzekeraars bieden een dekking voor fysiek preventief onderzoek aan zakelijke klanten die een collectieve zorgverzekering aan hun werknemers aanbieden. Soms in combinatie met de verzuimverzekering. Vraag onze verzekeringsadviseurs gerust over de mogelijkheden om een integraal beleid te voeren via tel. 0578-699789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Wilt u de digitale Health Check inzetten?


Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

0578 - 699 789 bedrijven@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld