De V/Mix: ‘Vrouwen zijn hele goede financieel adviseurs’ | Veldhuis Advies

De V/Mix: ‘Vrouwen zijn hele goede financieel adviseurs’

Filter

De V/Mix: ‘Vrouwen zijn hele goede financieel adviseurs’

Meer vrouwen naar de top, het wordt met de komst van het vrouwenquotum een steeds hardere eis. Maar hoe doen bedrijven het in onze regio? Zijn het nog steeds mannenbolwerken? Hoe rekenen zij af met ouderwetse opvattingen? Blijft het bij mooie woorden of…? Deze week gaan we in gesprek met Nadja Geers, operationeel directeur van Veldhuis Advies in Heerde.

Hoe is de verhouding man/vrouw?

,,Er werken 75 mensen bij Veldhuis Advies en de verhouding is nagenoeg fifty-fifty. Binnen het bedrijf zijn er wel opvallende verschillen. De buitendienst, onze adviseurs die op pad gaan naar klanten, bestaat vooral uit mannen. In dit wat klassieke beeld breng ik graag verandering, maar omdat wij hele trouwe medewerkers hebben gaat dit niet erg snel. En op vacatures voor verzekeringsadviseur reageren maar weinig vrouwen, wat het ook lastiger maakt.”

Hoeveel vrouwen zijn manager?

,,We hebben drie directieleden, dat zijn twee mannen en ikzelf. We werken samen met zeven teamleiders, waarvan vier vrouwen en drie mannen. Mooi verdeeld toch? Zo is het niet altijd geweest. Toen ik hier drie jaar geleden begon, was de situatie anders. Er zat een mannelijke directie en daaronder een grotendeels mannelijk managementteam. We hebben toen onze organisatiestructuur herzien, waardoor er een aantal vrouwelijke teamleiders bijgekomen zijn. Deels bewust en deels omdat zij het meest geschikt waren.”

Was het makkelijk om die doorstroom te bevorderen?

,,Een paar vrouwelijke collega’s die ik benaderde, vonden het moeilijk dat ze hun directe collega’s vanaf dat moment moesten gaan beoordelen. Mannen vinden die verandering evengoed moeilijk, maar zij zijn daar vaak vooraf wat minder openhartig over.”

Wat is de doelstelling?

,,We hebben geen doelstelling in cijfers, maar houden het wel in de gaten. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed naar de leeftijdsopbouw te kijken. We hebben vorig jaar een aantal talenten aangenomen. Ik spreek hen regelmatig om te begrijpen wat de nieuwe generatie zoekt in een baan. Wat opvalt is dat ze vooral zinvol werk willen doen. En in mijn vorige leidinggevende functies merkte ik al dat ze vaak niet fulltime voor één baas willen werken. Dat geldt voor vrouwen én mannen. Ze willen vaak een dag in de week iets doen wat met hun hobby of passie te maken heeft.”

Kun je parttime carrière maken?

,,Vroeger was dat ondenkbaar. Het ligt erg aan de situatie en de functie. Ik had een vrouwelijke collega die drie dagen wilde gaan werken, terwijl ik haar in beeld had voor een volgende stap. Dat vind ik jammer, maar die stap maakt ze dan misschien later. Uiteraard blijven we hierover met elkaar in gesprek.”

Wordt Veldhuis Advies een beter bedrijf met meer vrouwen?

,,Toen ik hier aan boord kwam, hoorde ik van alle kanten dat de medewerkers erg blij waren met een vrouwelijke directeur. Omdat er meer aandacht kwam voor verbinding, interne communicatie en de menselijke kant. Daarnaast vind ik vrouwen heel goede financieel adviseurs. Wij adviseren onze klanten bij financiële vraagstukken rondom bijvoorbeeld een echtscheiding of een overlijden. Of we nemen nauwkeurig alle bedrijfsrisico’s door met een ondernemer. Het gaat er in de basis om dat je ontzettend goed kunt luisteren en je kunt inleven. Ja, ik zou erg graag meer vrouwelijke adviseurs zien en dan vooral ook in het zakelijke segment van de buitendienst.”

Achtergrond

Organisatie: Veldhuis Advies. Plaats: Heerde.
Activiteit: financieel advies aan particulieren en ondernemers, inclusief arbodienst NLG Arbo.
Geleid door: directie met twee mannen en een vrouw.
Aantal werknemers: 75.
Man: 36. Vrouw: 39

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld