De MKB Verzuim-ontzorgverzekering: dit is wat u moet weten | Veldhuis Advies

De MKB Verzuim-ontzorgverzekering: dit is wat u moet weten

Filter

De MKB Verzuim-ontzorgverzekering: dit is wat u moet weten

Vanaf 1 januari 2020 komt er een nieuwe verzuimoplossing voor het MKB: de verzuim-ontzorgverzekering. De basis van deze verzekering is gelegd door de overheid, werkgevers en verzekeraars. Het doel van de verzekering is om (kleine) werkgevers maximaal te ontzorgen bij het re-integratieproces. Bovendien wordt het eigen verzuim van hun bedrijf minder zwaar meegeteld in de premie. Maar wat betekent deze nieuwe verzekering voor u? Is het belangrijk dat u deze verzekering afsluit? En wat zijn de verschillen met de huidige verzuimverzekering?

Wat houdt de verzekering in?

Het belangrijkste uitgangspunt van de nieuwe verzuimverzekering is dat de hoge lasten van langdurig zieken voor kleine werkgevers een stuk omlaag gaan. Bovendien mag een werkgever na twee ziektejaren van zijn medewerker niet geconfronteerd met onaangename verrassingen.

Dekking bij re-integratie

De nieuwe verzekering biedt dienstverlening bij re-integratie. Wanneer een zieke medewerker weer aan het werk gaat op advies van een bedrijfsarts en/of arbeidsdeskundige, zal de verzekeraar dit volledig vergoeden. Dit neemt behoorlijk wat financiële lasten bij een ondernemer weg.

Poortwachtergarantie

Met de verzuim-ontzorgverzekering heeft u poortwachtergarantie. Dit betekent dat de verzekeraar eventuele loonsancties vergoedt wanneer de werkgever de adviezen van de bedrijfsarts en de verzekeraar opvolgt.

De rol van de casemanager

In tegenstelling tot de huidige verzuimverzekering, bent u met de verzuim-ontzorgverzekering altijd gekoppeld aan een arbodienst. Een casemanager van de arbodienst maakt in samenwerking met de zieke werknemer namelijk een re-integratieplan. Wanneer u al een verzekering bij ons heeft, zal dit voor u niet veranderen. De casemanagers van NLG Arbo vervullen deze rol namelijk al voor u.

Actuele ontwikkelingen

Ondanks dat de verzekering vanaf 2020 ingaat, zijn er op dit moment slechts vier verzekeraars waar de premie berekend kan worden. Dit zijn De Goudse, Aegon, Nationale Nederlanden en de Amersfoortse. Naar verwachting zullen verdere verzekeraars begin 2020 volgen.

De visie van onze adviseurs

De huidige verzuimverzekering vergoedt enorm veel, echter de nieuwe verzekering biedt net wat meer met betrekking tot re-integratie. Afhankelijk van uw wensen en situatie (veel of weinig verzuim, financiële gezondheid van het bedrijf, verzuimbeleid) zou een MKB verzuim-ontzorgverzekering mogelijk beter passen. Wij raden u aan om eerst de premies en de start van deze nieuwe verzekeringsvorm af te wachten, voordat u in deze nieuwe verzekering stapt.

Wilt u uw persoonlijke situatie bespreken?

Uiteraard staan wij voor u klaar om uw persoonlijke situatie te bespreken. Neem hiervoor gerust contact met ons op via bedrijven@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699789. Onze adviseurs staan u graag persoonlijk te woord.

Linda Vlieger
Employee Benefits
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld