Collectieve zorgverzekering: voordelen voor werkgevers | Veldhuis Advies

Collectieve zorgverzekering: voordelen voor werkgevers

Filter

Collectieve zorgverzekering: voordelen voor werkgevers

safe_image

Veel werkgevers bieden hun medewerkers de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. Voor werknemers is dit vaak een aantrekkelijke optie, omdat de premiekorting bij een collectieve verzekering kan oplopen tot maximaal 10% op de basisverzekering. Maar hebben werkgevers zelf ook baat bij een dergelijk collectief? Jazeker! Ik zet de voordelen voor de werkgever graag voor u op een rij.

1. Een collectieve zorgverzekering werkt kostenbesparend

Ziekteverzuim is een dure aangelegenheid: een zieke medewerker kost u als werkgever gemiddeld € 250 per dag. Met een gemiddeld ziekteverzuim van 3% loopt dit op jaarbasis flink in de papieren. Door het aanbieden van een collectieve zorgverzekering weet u zeker dat de zorg voor uw zieke medewerker goed geregeld is. De aanvullende verzekeringen kunt u afstemmen op de specifieke situatie in uw bedrijf, zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie als uw medewerkers veel lichamelijke arbeid moeten verrichten. Op die manier zijn zij bij ziekte verzekerd van de juiste verzorging, zodat ze sneller weer kunnen terugkeren op de werkvloer.

Ook andere interventies die bedoeld zijn om uitval te voorkomen of herstel te bevorderen, kunnen in veel gevallen betaald worden uit de collectieve basis- of aanvullende verzekering. Als werkgever hoeft u deze kosten dan niet langer uit eigen zak te betalen.

2. Invloed uitoefenen op de gezondheid van uw medewerkers

Zou het niet fijn zijn als u uw medewerkers kunt motiveren om te stoppen met roken, meer te bewegen of een (dreigende) depressie aan te pakken? Er zijn verschillende verzekeraars die zogenoemde preventieprogramma’s in hun basisverzekering hebben opgenomen. Medewerkers die bijvoorbeeld inzicht willen krijgen in hun alcoholgebruik of die hun overgewicht willen aanpakken kunnen op die manier via hun zorgverzekering een steuntje in de rug krijgen. Zonder dat het u of hen een cent kost of dat het in mindering wordt gebracht op het eigen risico.

3. Werken aan duurzame inzetbaarheid

Onze levensverwachting stijgt nog steeds. Wie dit jaar geboren is, loopt een goede kans om 100 jaar of zelfs nog ouder te worden. Maar niet alleen leven we steeds langer, we werken ook steeds langer. Het is dan ook belangrijk om als werkgever te focussen op duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Verzekeringsadviseurs en specialisten dragen hieraan graag een steentje bij, bijvoorbeeld met de inzet van speciale verzekeringen. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van een collectieve inkomensverzekering en zorgverzekering, uit te breiden met een speciale werkgeversmodule. Deze werkgeversmodule verzekert de belangrijkste uitvalklachten, te weten psychische klachten en houding- en bewegingsproblemen. Voor een vast bedrag per maand zijn medewerkers verzekerd van extra fysiotherapie en psychologische hulp.

4. Een collectieve zorgverzekering is een voorbeeld van goed werkgeverschap

Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Hiermee laat u zien dat de gezondheid van uw medewerkers u aan het hart gaat. Tegelijkertijd kunt u rekenen op tal van (kosteloze) zorgdiensten, zoals bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling, leefstijlcoaching of de inzet van een interventie-expert. Hoe meer medewerkers binnen uw bedrijf aansluiten bij de collectieve zorgverzekering, hoe beter u gebruik kunt maken van de mogelijkheden om uitval te voorkomen en een snel en goed herstel te bevorderen.

Wilt u meer weten over het afsluiten van een collectieve zorgverzekering voor uw medewerkers, dan zijn onze adviseurs u uiteraard graag van dienst. Maak een afspraak via tel. 0578-699789 of bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Eric van Leeuwen
Registeradviseur in Assurantiën
Dit artikel is geschreven door:

Eric van Leeuwen (1962) woont met zijn vrouw Marlies in Epe. Zij hebben 2 kinderen. Eric is adviseur groot zakelijke relaties. Met zijn specialistische kennis adviseert hij relaties op het gebied van riskmanagement en (schade)verzekeringen.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld