Code oranje, wat betekent dat voor uw geboekte vakantie? | Veldhuis Advies

Code oranje, wat betekent dat voor uw geboekte vakantie?

Filter

Code oranje, wat betekent dat voor uw geboekte vakantie?

Code oranje voor nagenoeg alle reisbestemmingen. Wat betekent dat voor uw geboekte vakantie? Krijgt u uw geld terug van de reisorganisatie?

Reisorganisaties annuleren vakanties

Nu.nl kopte donderdag al dat verschillende reisorganisaties alle vakantiereizen schrappen, zolang code oranje van kracht is. De ANVR verwacht dat dit tot begin maart kan duren. Veel geboekte zon- of juist wintersportvakanties zullen dus niet doorgaan. Als de maatschappij uw vakantie annuleert, krijgt u in de meeste gevallen uw geld terug of een corona-voucher.

Zelf uw vakantie annuleren?

Wanneer u zelf een reis heeft samengesteld, dan krijgt u niet zonder meer uw geld terug als een gebied aangemerkt wordt als code oranje en u de reis wilt annuleren. Wanneer u een ‘allrisk’ annuleringsverzekering heeft, kan het gedekt zijn als het reisadvies verslechterd is nadat u geboekt heeft. Dit geldt in de meeste gevallen alleen voor verzekeringen die al vóór maart zijn afgesloten. Op de nieuwere polissen kunnen pandemie-gerelateerde schaden uitgesloten zijn.

Reist u naar een oranje gebied en overkomt u daar iets?

Reist u toch af naar een bestemming waar code oranje geldt vanwege de corona die daar heerst en overkomt u iets op bestemming? Dan heeft u alleen dekking als uw ‘schade’ niet corona-gerelateerd is. Dus u kunt geen beroep doen op uw annuleringsverzekering als u eerder naar huis wilt doordat voorzieningen en horeca door corona sluiten. Of wanneer u medische kosten moet maken omdat u het Covid19-virus heeft opgelopen.

Maar als u gaat skiën en u breekt uw been op de piste, dan is dit bij veel verzekeraars zoals gewoonlijk nog wel gedekt op uw reisverzekering. Echter zijn er inmiddels ook reisverzekeraars die stellen dat er helemaal geen dekking meer is voor schade tijdens de reis, ook niet als de gebeurtenis niet corona-gerelateerd is. Controleer daarom vooraf goed in welke situaties uw reis- of annuleringsverzekering dekking biedt!

Vragen over uw reis- of annuleringsverzekering en corona?

Zoals u uit het nieuws op kunt maken, wijzigen de wereld, de ingevoerde maatregelen en de inzichten rondom corona voortdurend. Neem daarom tijdig contact op als u toch een reis moet of wilt gaan maken. Met de juiste informatie voor uw situatie, kunt u veel problemen voorkomen.

Dus wilt u meer weten over uw geboekte reis, het annuleren van een reis of hoe u verzekerd bent? Neem dan contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578 – 699 799. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Bert Sluijer
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Bert Sluijer werkt ruim 20 jaar als schadebehandelaar. Mensen helpen en ontzorgen wanneer ze schade hebben, ziet hij als het belangrijkste onderdeel van zijn werk.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld