Brommers en snorfietsen steeds vaker gestolen | Veldhuis Advies

Brommers en snorfietsen steeds vaker gestolen

Filter

Brommers en snorfietsen steeds vaker gestolen

Brom- en snorfietsen zijn steeds vaker het doelwit van diefstal. In het eerste kwartaal van 2019 werden er een kwart meer gestolen dan in de eerste 3 maanden van 2018. Per dag verdwijnen 33 exemplaren. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Grootste stijging in Amsterdam

In totaal zijn er van januari tot april 3.023 brom- en snorfietsen gestolen, 539 meer dan in het eerste kwartaal van 2018. Slechts één op de vier hiervan wordt teruggevonden. Volgens Wouter Verkerk, directeur van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is sprake van een landelijke trend, maar zit de grootste stijging in de gemeente Amsterdam. “Opvallend is dat de toename zich in vele steden voordoet, maar in Amsterdam zijn dit jaar al 535 brom- en snorfietsen gestolen. Dat zijn er 140 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.” Een verklaring heeft Verkerk hiervoor niet. “Het kenmerkende verschil met andere steden is dat Amsterdam snorfietsen van het fietspad naar de rijbaan heeft verbannen. Maar of de stijging van het aantal diefstallen te maken heeft met de verminderde aantrekkelijkheid van snorfietsen als vervoermiddel in de hoofdstad weten we niet.”

Piaggo vaakst gestolen

Veruit het meest populaire merk onder het dievengilde is de Piaggio, waarvan er in 2019 tot nu toe 1.200 zijn gestolen. Dat komt neer op een gemiddelde van dertien per dag. De top vijf bestaat verder uit Peugeot (bijna 250 stuks), Tomos (ruim 200) en Kymco en Sym (beide bijna 200 exemplaren).

Brom- en snorfietsen maken meer dan de helft van het totaal aantal gestolen voertuigen uit. Het aantal autodiefstallen is in 2018 afgenomen, blijkt uit cijfers die recent bekend zijn gemaakt.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld