• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1
Hoe je werknemers met geldzorgen kunt helpen

Medewerkers met geldzorgen

Geldzorgen associëren we meestal met schulden, betalingsproblemen of een te lange maand voor het salaris dat je hebt. Maar je hebt óók geldzorgen als je het meestal wel redt per maand, maar soms ook niet. Of je hoopt dat je alles goed geregeld, maar het niet helemaal zeker weet. Of wanneer je liever wilt scheiden of eerder met pensioen wilt gaan, maar je weet niet of dat financieel wel kan.

Medewerkers met geldzorgen

Al deze voorbeelden zorgen voor heel veel of een beetje stress, maar kunnen wel invloed hebben op de productiviteit en het verzuim van een medewerker. Daarom bieden steeds meer werkgevers hun medewerkers een financieel inzicht traject. Want inzicht geeft overzicht én dus rust. Zelfs als het resultaat minder rooskleurig is dan gedacht.

Wanneer is financieel overzicht nodig?

In praktijk merken we dat er vaak specifieke momenten zijn waarop medewerkers extra behoefte hebben aan financieel inzicht.

  • In de fase met een jong gezin: vaak is er de wens minder te werken, is er ouderschapsverlof of heeft iemand vragen over de kinderopvang en mogelijke toeslagen.
  • In de aanloop naar de pensioendatum: willen misschien eerder stoppen of vragen zich af hoe hun pensioen eruit ziet.
  • Bij een ingrijpende gebeurtenis zoals langdurige ziekte of overlijden: veel medewerkers weten niet wat er met hun inkomen gebeurt bij langdurige arbeidsongeschiktheid, overlijden van hun partner of bij het verlies van hun baan.
  • En structureel: soms zijn er echt structurele geldzorgen. In dat geval kunnen we je helpen je medewerker toegang te geven tot Geldfit. Zij bieden je medewerker professionele ondersteuning over alles wat met geld te maken heeft, zoals budgetteren, toeslagen, sparen, vaste lasten, lenen en ze geven tips en steun. Meer weten? Kijk op geldfit.nl.

Webinar: de geldzaken en geldzorgen van je medewerkers

Op donderdag 26 juni om 11:00 uur organiseren wij een Webinar over Geldzaken en geldzorgen bij je medewerkers. Als werkgever hoef je problemen niet over te nemen, maar er is best veel dat je kunt doen om iemand een steuntje in de rug te geven. En dat schelt stress én dus verzuim. Want wist je dat het gemiddeld 5 jaar duurt voor een medewerker met geldzorgen daarover durft te praten?

Wil je weten hoe jij als werkgever een medewerker kan helpen? Meld je dan aan! Kun je niet? Meld je dan alsnog aan en ontvang de replay na afloop in je inbox.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven