• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Kostbare inboedel? Vergeet uw alarmsysteem niet

Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen kunt u bij veel verzekeraars korting krijgen op de premie van de inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht, bijvoorbeeld als u veel kostbaarheden heeft. Wanneer u een alarm heeft laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van uw huisgenoten te vragen!

Kostbare inboedel? Vergeet uw alarmsysteem niet

Verzekeraar kan alarmsysteem verplicht stellen

De gemiddelde inboedel in Nederland is ongeveer € 45.000,- waard. Maar wie bijvoorbeeld veel kostbare sieraden of kunst heeft, zit daar al snel boven. De verzekeraar wil die spullen dan vaak alleen verzekeren wanneer u uw woning extra goed beschermt.

Drie tips voor het verzekeren van uw kostbare inboedel

  1. Inbraakpreventie is altijd een goed idee. Het Keurmerk Veilig Wonen of een alarmsysteem beschermen uw kostbare spullen. Bijkomend voordeel is dat ze vaak een premiekorting op uw inboedelverzekering opleveren van ongeveer 15%. Uw adviseur kent de details!

  2. Heeft u veel kostbare spullen zoals sieraden of kunst, geef dit dan aan wanneer u een inboedelverzekering afsluit. Licht ook uw verzekeraar in wanneer u een nieuw sieraad, kunstwerk of antiek in bezit krijgt. Deze kan dan beoordelen of een aanvullende dekking nodig is.

  3. Stelt de verzekeraar een alarminstallatie verplicht? Neem dan de eisen hiervan goed door met uw adviseur. Er staat bijvoorbeeld vaak in de voorwaarden dat het alarm ’s nachts en bij het verlaten van het huis moet zijn ingeschakeld. Zorg ook dat het alarm daadwerkelijk wordt gebruikt en bespreek dit met uw kinderen of andere huisgenoten.

Alarm niet aangezet? Geen schade-uitkering!

Recent ging een consument daar behoorlijk de mist mee in. Er werd bij haar ingebroken en de schade bedroeg maar liefst € 104.000,-. Wat was er gebeurd? Haar zoon had het huis verlaten zonder de alarminstallatie aan te zetten. En de verzekeraar had dat wel verplicht gesteld. Dat was ook door haar adviseur met haar besproken.

De verzekeraar weigerde daarop de schade uit te keren. De vrouw stapte naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Ze vond dat ze niet goed was voorgelicht. Volgens Kifid is het echter de eigen verantwoordelijkheid van bewoners om een alarminstallatie ook daadwerkelijk in te schakelen.

 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de inboedelverzekering? Neem dat gerust contact met ons op via tel. 0578-699799 of mail naar [email protected]. Onze adviseurs helpen u graag.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven